‘Škola čarobnih životinja 2’: Povratak u školske klupe nikad nije bio zabavniji

Obiteljski hit ‘Škola čarobnih životinja’ ove veljače dobiva svoj nastavak koji uključuje još više avanture i naravno – još više čarobnih životinja.

Škola Winterstein slavi 250. obljetnicu, a za takvu proslavu razred gospođice Cornfield uvježbava mjuzikl o osnivaču škole. Sam casting bit će izazov za redateljicu Idu jer glavnu ulogu preuzima glavna zloćka Helene. Pravi pjevački talent je sramežljiva Anna-Lena, koja se nikad ne bi usudila biti u centru pažnje. Samo zahvaljujući svojoj čarobnoj životinji, kameleonu Casparu, ona može izaći iz sjene, a što se Helene nikako ne sviđa.

Škola čarobnih životinja 2
Kadar iz filma ‘Škola čarobnih životinja 2’ (Foto: Foto: Kordes & Kordes Film GmbH)

I još netko dobiva svoju čarobnu životinju: super cool Jo, čiji drski pingvin Juri uzrokuje potpuni kaos u školi. Kada cijela školska obljetnica završi uništenom jer se u školskom dvorištu pojave čudne rupe, djeca i njihove životinje moraju naučiti ono što je važno u ovoj čarobnoj zajednici: timski rad.

Povratak ekipe iz prvog filma

Prošlo je dvije godine otkad je učenica Ida dobila svoju čarobnu životinju, lukavu lisicu Rabbat. Njen najbolji prijatelj Benni uz sebe ima mudru kornjaču Henriettu, a ovaj puta i cool dečko Jo koji se sviđa Idi dobiva svog životinjskog prijatelja. Njegov čarobni pingvin Juri koji zna repati i pravi je mamac za nevolje donijet će kaos u školu Winterstein, ali možda baš tako nešto i treba kako bi sve malo zaživjelo i da neke stvari krenu u pravom smjeru.

Škola čarobnih životinja 2
Kadar iz filma ‘Škola čarobnih životinja 2’ (Foto: Foto: Kordes & Kordes Film GmbH)

Osim nestašnog pingvina Jurija, i školska ‘opaka cura’ Helene donijet će nemir u školu tijekom borbe da dobije ono što želi. Ona će pokušati sve da dobije glavnu ulogu u mjuziklu kojeg režira Ida, dok je svima jasno kako je sramežljiva Anna-Lena pravi izbor za tu ulogu. No hoće li se glazbena predstava uopće moći održati? U školskom dvorištu su se počele pojavljivati ogromne rupe i lako bi mogle progutati cijelu predstavu ako se njihov misterij ne riješi na vrijeme. Srećom, ekipa čarobnih životinja i djece naučit će što je to timski rad, a čak bi i odrasli mogli naučiti nešto od njih.

Hit filmovi ‘Škola čarobnih životinja’ su adaptacija knjiga autorice Margit Auer

Do sada je objavljeno 13 svezaka uspješne serije knjiga Škola čarobnih životinja autorice Margit Auer i ilustratorice Nine Dulleck, a prema prve dvije snimljeni su filmovi. Škola čarobnih životinja 2 prati drugu knjigu i u Njemačkoj gdje je film i snimljen, u samo dva tjedna privukao je preko milijun gledatelja. Oba nastavka koji su izašli u godinu dana razmaka jedan od drugog bili su najuspješniji filmovi domaće produkcije tih godina.

Škola čarobnih životinja 2
Kadar iz filma ‘Škola čarobnih životinja 2’ (Foto: Foto: Kordes & Kordes Film GmbH)

Škola čarobnih životinja 2 je po posjećenosti, zaradi, kritikama i oduševljenosti publike nadmašio svog prethodnika. Zbog ove posebne škole i magije koja vlada u njoj, neminovno je da se Školu čarobnih životinja uspoređuje s knjigama o Harryju Potteru. Adaptacije serijala knjiga Margit Auer imaju svoj put koji je potpuno različit od Pottera, ali ipak imaju nešto zajedničko – oba serijala pogodila su ono što publika želi, a to je malo čarolije u svojim životima.

Redatelj i glumci u filmu

Čaroliju na velike ekrane donosi redatelj Sven Unterwaldt Jr. koji već više od 20 godina snima obiteljske filmove i serije a neki od najpopularnijih su mu 7 patuljaka (7 Zwerge, 2004.), Tabaluga (2018.) i Catweazle (2021.). Kao i u prvom filmu, u ulogu Ide vraća se Emina Maier, Loris Sichrovsky je Idina simpatija Jo, Leonard Conrads je Benny, Emilia Pieske je ponovno Helene, a Nadja Uhl je nastavnica Cornfield. Novi član ekipe je Lilith Julie Johna kao sramežljiva  Anna-Lena.

Škola čarobnih životinja 2
Kadar iz filma ‘Škola čarobnih životinja 2’ (Foto: Foto: Kordes & Kordes Film GmbH)

Kako je film sinkroniziran na hrvatski, glumcima su glasove posudili Rina Radmilov, Marta Simikić, Lora Simikić, Jan Kovačić, Goran Malus, Noa Zelenko, Magic Leon i mnogi drugi.

Novi nastavci su već na putu

Ali priči ovdje nije kraj – već su najavljeni treći i četvrti nastavak Škole čarobnih životinja. Treći film bi svoju premijeru u Njemačkoj trebao imati krajem 2024. godine, što znači da će u hrvatska kina doći ubrzo nakon toga. A do tada u Školi čarobnih životinja 2 saznajte tko će biti glavna zvijezda mjuzikla – Helene ili Anna-Lena, hoće li se on uopće uspjeti održati, i kakva tajna se krije iza onih misterioznih rupa u školi?

Sinkronizirano u kinima od 08.02.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Emina Maier, Loris Sichrovsky, Lilith Julie Johna, Leonard Conrads, Emilia Pieske, Nadja Uhl, Justus von Dohnányi, Heiko Pinkowski, Milan Peschel, Marleen Lohse
     GLASOVI: Rina Radmilov, Marta Simikić, Lora Simikić, Jan Kovačić, Goran Malus, Noa Zelenko, Magic Leon, Dražen Bratulić, Lana Blaće, Jadranka Krištof, Goran Vrbanić, Darko Janeš, Ana Ćapalija, Kristina Habuš, Nikola Nedić, Emina Pršić
     REŽIJA: Sven Unterwaldt Jr.
     SCENARIJ: Sven Unterwaldt Jr., Viola Schmidt, Thorsten Näter, Alexander Dydyna
     PRODUCENTICA: Anna Niebert
     IZVRŠNI PRODUCENT: Josef Brandmaier
     ŽANR: obiteljski, fantazija, avantura

     O autoru

     O autoru