‘Miraculous film: Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka’: Omiljeni junaci ovog proljeća stižu na velika platna

Svjetski poznati fenomen ‘Miraculous: Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka’ dobiva svoj prvi film u kojem će se otkriti kako je sve počelo za Marinette i Adriena.

Uzbudljiva priča o čudesnom podrijetlu Bubamare i Crnog Mačka prati sramežljivu parišku tinejdžericu Marinette dok počinje godinu u novoj srednjoj školi. Na putu kući, Marinette spašava mističnog starca koji joj daje čudesni dragulj, pretvarajući je u superjunakinju Bubamaru, obdarenu moćima stvaranja. U školi se Marinette zaljubila u Adriena, zaštićenog sina modnog dizajnera milijunaša Gabriela Agrestea. U međuvremenu, Adriena je transformirao još jedan čudesni dragulj u superjunaka Crnog Mačka – i  Bubamara mu se počne sviđati, koja je njegova suprotnost. Nesvjesni međusobnog pravog identiteta, dvojac se udružuje u borbi protiv superzlikovca Crnog Leptira, koji je zapravo nitko drugi do Adrienov otac, koji traži kontrolu nad čudesnim draguljima kako bi vratio svoju ženu u život. On neće prezati ni pred čime da to i ostvari, a pred dvoje mladih junaka je zadatak zaštititi cijeli Pariz i čovječanstvo kojem prijete opasni planovi Crnog Leptira.

Miraculous film: Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka
Kadar iz filma ‘Miraculous film: Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka’ (Foto: Editus)

Omiljeni likovi mega-popularne TV serije prelaze na velike ekrane za svoj prvi film koji će dati uvid u superherojske početke Bubamare i Crnog Mačka. Kako su Marinette i Adrien dobili čarobne naušnice i prsten, te upoznali Tikki i Plagga, dva slatka kwami bića vezana za nakit koji omogućava njihovom nosiocu nevjerojatne moći? Sve to i još više otkrit će novi Miraculous film koji će gledatelje odvesti na sami početak priče koja je tijekom šest sezona serije postala toliko bogata nevjerojatnim stvorenjima i događajima da joj nitko ne može odoljeti.

Tko su Bubamara i Crni Mačak?

Junakinja Bubamara je pravim imenom Marinette Dupain-Cheng, inteligentna, no prilično smotana 14-godišnja srednjoškolka koja je ludo zaljubljena u Adriena, dječaka iz škole. Ona naravno ne zna kako je Adrien zapravo Crni Mačak. Nakon susreta s čuvarem magične kutije Wang Fuom, Marinette dolazi u posjed čarobnih naušnica koje joj omogućavaju da postane superjunakinja Bubamara. U novom superherojskom životu pomaže joj Tikki, malo kwami biće koje je vezano za nosioca naušnica, a samoj Bubamari daje moći stvaranja i popravljanja slomljenih stvari.

Miraculous film: Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka
Kadar iz filma ‘Miraculous film: Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka’ (Foto: Editus)

Adrien Agreste je drag, osjećajan dječak koji dolazi iz bogate obitelji i Marinettina je simpatija. Poput nje, on isto tako dolazi u posjed čarobnog nakita, u ovom slučaju prstena, koji mu daje moći Crnog Mačka kako bi se borio protiv zlikovaca. Njegov kwami je Plagg koji liči crnom mačku i Adrienu daje moći uništavanja svega što dotakne, što je potpuna suprotnost moćima Bubamare. Baš zato što su toliko različiti, njih dvoje čine savršen tim. Pored toga, Adrien je zaljubljen u Bubamaru ne znajući da je ona Marinetta što dodatno dodaje simpatičnoj drami tijekom i izvan superherojskih avantura.

Crni Leptir

Najveći neprijatelj Bubamare i Crnog Mačka je Crni Leptir, moćni zlikovac koji se ovdje pojavljuje po prvi puta izazivajući kaos u Parizu kako bi izvukao na vidjelo glavne junake i ukrao im njihove moći koje zajedno kombinirane mogu oživjeti njegovu pokojnu ženu. Nakon što bilo koja osoba ispoljava snažne negativne emocije poput bijesa ili srdžbe, Crni leptir ga može pretvoriti u superzlikovca ili čudovište dovoljno snažno da ih gotovo nitko ne može zaustaviti. Najgora stvar kod Crnog Leptira je to što je on Adrienov otac Gabriel Agreste koji ne zna da zapravo lovi svog sina i stavlja ga u smrtnu opasnost, zajedno sa svim stanovnicima grada.

Sve ovo je samo kap u moru onoga što se događa u novom filmu kojeg donosi ekipa koja stoji iza hit serije Miraculous: Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka (2015.). Likove Bubamare i Crnog Mačka stvorio je Thomas Astruc, no realizaciju od njegove ideje i priče do malih ekrana omogućio je producent Jeremy Zag koji stoji i iza novog filma o omiljenim junacima.

Miraculous film: Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka
Kadar iz filma ‘Miraculous film: Pustolovine Bubamare i Crnog Mačka’ (Foto: Editus)

Početci uspješnog serijala

Miraculous je prvotno trebao biti strip serijal, no nakon što je njegov tvorac Thomas Astruc svoju ideju prezentirao Jeremyju Zagu, ovaj se oduševio i pokrenuo stvaranje animirane serije. To se pokazalo kao odličan potez jer serija se pokazala kao nevjerojatan uspjeh kod gledatelja svih uzrasta i na svim kontinentima, pogotovo u Aziji. To nije ništa čudno jer sama ideja lika Bubamare vuče inspiraciju iz japanskih animea, prvenstveno mahō shōjo podžanra gdje glavna junakinja ima skrivene magične moći s pomoću kojih se bori protiv zla dok s druge strane kao normalna tinejdžerica vodi ‘obične’ bitke s obitelji, prijateljima, te ljubavnim problemima. Najpoznatija je definitivno Sailor Moon (1995.).

Jeremy Zag osim što je omogućio stvaranje popularne serije režirao je, napisao i producirao nadolazeći film što obećava sav šarm izvornog materijala po kojem je sniman. Ako su vam dosadili izmučeni superheroji mračne prošlosti onda je ovo pravo osvježenje po pitanju toga, dok je što se maštovitosti i akcije tiče ovaj film u petoj brzini. Brz, zabavan, i pun sjajne animacije, Miraculous film savršen je izbor za obiteljski posjet kinu jer u njemu mogu uživati gledatelji svih uzrasta.

Film možda dolazi nakon pet sezona serije ali nikakvo predznanje o priči nije potrebno jer film se odvija prije tih događaja, i obožavat će ga postojeći obožavatelji dok će oni koji nisu gledali seriju – nakon filma to sigurno postati.

U kinima od 11.04.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLASOVI: Ivana Starčević, Jan Kovačić, Ana Ćapalija, Lana Blaće, Ervin Baučić, Darko Janeš, Mateja Majerle, Magic Leon, Marko Juraga, Nikica Viličić, Dora Jakobović, Lovro Ivanković
     REŽIJA: Jeremy Zag
     SCENARIJ: Jeremy Zag, Bettina Lopez Mendoza
     PRODUCENTI: Daisy Shang, Aton Soumache, Jeremy Zag
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Michael Gracey, Emmanuel Jacomet, Ben Li, Jean-Bernard Marinot, Thierry Pasquet, Tyler Thompson, Alexis Vonarb, Cynthia Zouari
     ŽANR: animirani, obiteljski, akcija, avantura, fantazija

     O autoru

     O autoru