‘Nevjerojatni Maksim’: Animirani svijet Terryja Pratchetta ovog ljeta u kinima

Smiješan, satiričan i prvenstveno maštovit svijet ispunjen nevjerojatnim likovima ovog lipnja u kinima osvojit će svakog gledatelja željnog smijeha i zabave.

Maksim je šarmantni ulični mačak koji osmisli prijevaru za zarađivanje novca sprijateljivši se sa skupinom samoukih štakora koji govore i frulašem Keithom. Maksim govori ljudima u gradu da imaju pošast štakora koji teroriziraju građane i uvjeri ih da plate Keithu da ih odvede izvan grada gdje se otkriva da su štakori razumni i pismeni i surađuju s Keithom i Maksimom na identičnoj prevari u više gradova.

Nevjerojatni Maksim
Scena iz filma Nevjerojatni Maksim (Foto: Editus)

Prevaranti iz Discworld svijeta

Ekipa šarmantnih prevaranata predvođena Maksimom kreće na put u gradić Bad Blintz koji pati od nedostatka hrane i gdje hvatači štakora nisu uspjeli pronaći razlog nestanka hrane. Pokušavajući se infiltrirati u tunele ispod grada, štakori primjećuju da tamo nema lokalnih štakora unatoč njihovim tragovima. Pronalaze zamku koja hvata štakore i Darktan, vođa Maksimove ekipe štakora, zarobljen je unutra.
U međuvremenu, Maksim je ušao u gradonačelnikovu kuću i kada ga Keith pokuša pronaći, susreću gradonačelnikovu kćer Maliciju koja brzo zaključuje, nakon što je vidjela štakora Sardinesa koji pleše step, da oni stoje iza nedavne pošasti štakora u obližnjim gradovima i prijavljuje se u njihovu neobičnu vojsku pomoći im da otkriju razloge za nestašicu hrane u gradu.

Animirana avantura Nevjerojatni Maksim (The Amazing Maurice) inspirirana je svijetom legendarnog pisca Terryja Pratchetta koji je kroz 41 knjigu stvorio fantastičan svijet nazvan Discworld. Discworld je ravni planet koji balansira na leđima četiri slona koji pak stoje na leđima goleme kornjače plutajući kroz svemir, a u tom nevjerojatnom svijetu živi Maksim i njegova ekipa simpatičnih prevaranata.

Nevjerojatni Maksim
Scena iz filma Nevjerojatni Maksim (Foto: Editus)

Parodija bajke Čarobni frulaš

Čudesni Maurice i njegovi učeni glodavci (The Amazing Maurice and His Educated Rodents, 2001.) 28. je knjiga po redu iz Pratchettova Discworld svijeta i prva usmjerena na najmlađu publiku. Maksimu je to prvo pojavljivanje, a Nevjerojatni Maksim je prva filmska adaptacija tog nagrađivanog književnog djela koje već godinama očarava i nasmijava sve generacije čitatelja.

Kao i njegov književni predložak, Nevjerojatni Maksim pun je sjajnih avantura i doskočica koje će najmlađu publiku držati zabavljenom čitavo vrijeme, a oni stariji moći će se nasmijati za iskusnije uho dvosmislenim i ‘skrivenim’ šalama po kojima je Pratchett poznat. Ako ideja frulaša Keitha i štakora u filmu zvuči poznato, to je zato što je ovo svojevrsna parodija na klasičnu priču Čarobni frulaš.

Nevjerojatni Maksim
Scena iz filma Nevjerojatni Maksim (Foto: Editus)

Scenarist i redatelj kao filmski hitmejkeri

Kako bi Pratchettov duh bio prisutan i ovdje, pobrinuo se scenarist Terry Rossio koji je radio na mnogim animiranim i filmskim uspješnicama poput serijala Shrek, Aladin, Pirati s Kariba i Godzilla, dok je režiju preuzeo Toby Genkel koji iza sebe ima velik katalog animiranih filmova među kojima su Vrapčić Richard (A Stork’s Journey, 2017.) i serijal Ups! Noa je otišao… (Ooops! Noah Is Gone…).

Nevjerojatni Maksim i njegovi učeni glodavci stižu u hrvatska kina ovog lipnja.

Sinkronizirano na hrvatski u kinima od 08.06.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLASOVI: Goran Malus, Sanja Marin, Lovro Juraga, Darko Janeš, Nikola Nedić, Dora Trogrlić, Emina Pršić Prasnikar, Nikola Dabac, Dražen Bratulić, Ivan Đuričić, Marko Juraga, Kaja Čiča, Noa Zelenko
     REŽIJA: Toby Genkel
     SCENARIJ: Terry Rossio, Terry Pratchett (izvorna knjiga)
     PRODUCENTI: Andrew Baker, Robert Chandler, Emely Christians, Rob Wilkins
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Terry Pratchett, Roddy McManus, Louis Paltnoi, Julia Stuart, Mark Walker, Sarah Wright
     ŽANR: animirani, obiteljski, fantazija, komedija, avantura

     O autoru

     O autoru