John Cena: Sviđa mi se što Jakob može prebiti nekoga, ali i razumjeti dječje osjećaje

Hrvač, reper, glumac, emotivac – sve je to John Cena, ali i Jakob Toretto kojeg svestrani Amerikanac glumi u filmu Brzi i žestoki 10.

Iako se sagi Brzi i žestoki priključio tek u devetom nastavku, John Cena izvrsno se uklopio u priču i pokazao da je “pravi čovjek na pravom mjestu”, Naime, osim što je hrvač, glumac i reper, Cena je i veliki zaljubljenik u automobile, pogotovo rijetke i one „nabildane“, odnosno automobile velikih performansi. A osim automobila, voli i izmamiti dječji osmjeh te je svestrani hrvač prošle godine postao svjetski rekorder u ispunjavanju dječjih želja kroz Zakladu “Make -A Wish”. Riječ je o željama djevojčica i dječaka kojima su dijagnosticirane teške, vrlo često i neizlječive bolesti, a Cena je jedan od najtraženijih osoba za upoznavanje i, dakako, jedna od onih koji svaku želju nastoji ispuniti što prije je moguće.

Baš takav – “nabrijan”, a istovremeno osjećajan – je i Jakob Toretto, Domov i Mijin “izgubljeni” brat, glavni antijunak Brzih i žestokih 9 (F9: The Fast Saga, 2021.), nekadašnji agent Ciphera, glavne negativke iz osmog dijela ovog filmskog serijala. Jakob, kojeg tumači John Cena, ima važnu ulogu u novom nastavku u kojem je ugrožena obitelj Toretto pa ga Dom poziva u pomoć i daje zadatak čuvanja njegovog sina, Little B-ja.

Jakod Toretto u desetom nastavku ima zadatak zaštititi Malog Braina (Foto: Universal Pictures)

Cool stric

Kako biste opisali Jakobov odnos sa svojim nećakom, Little B-jem?

John Cena: U novom dijelu sage Brzi i žestoki malo smo rastrgani. Svatko ima svoje zaduženje pa se poklopilo da Jakob i Little B provode puno vremena zajedno. Budući da je moj lik još uvijek nov u sagi, ima puno prostora za njegov razvoj pa tako vrlo brzo postaje cool stric i u potpunosti se prepušta toj ulozi. Sviđa mi se što je Jakob snažan, sposoban prebiti nekoga, ali i istovremeno razumjeti kako se dijete osjeća u nekom trenutku. Svakako moram reći da je Leo Abelo Perry bio fenomenalan kao Little B.

No u odnosu s Little B-jem nije išlo sve glatko. Mali Brian se suprotstavlja Jakobu, zar ne?

John Cena: Da, ima i sukoba među nama. Glumim čudnog strica koji se vjerojatno pojavi tu i tamo pa me Little B zapravo ne poznaje. Stoga u filmu ima niz scena u kojima ne znamo što bismo ili na koji način rekli nešto jedan drugome, no kad napokon “probijemo led”, naš se odnos temelji na bezgraničnom povjerenju.

Odlične suradnje

Jakob sa sestrom Mijom Toretto ima odličnu akcijsku scenu. Kako je bilo raditi s Jordanom Brewster?

John Cena: Uživao sam na snimanju te scene. Odlično je sama odradila niz kaskaderskih akcija. Ona mi je sestra i dobro znam koliko je jaka!  A baš kao i Mia, i Jordana Brewster je snažna žena koja se može brinuti o sebi. U sjajnoj je formi i odlično je obavila sve zadatke koje joj je redatelj postavio.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Kako biste ocijenili suradnju s redateljem Louisom Leterrierom koji je uskočio kao zamjena Justinu Linu?

     John Cena: Izvanredna je njegova sposobnost da se tako brzo prilagodi u tako malo vremena. Ne znam bi li snimanje s nekim drugim uopće bilo moguće. Siguran sam da je svatko od nas glumaca imao trenutak kada se zapitao: “Što ćemo sada napraviti?”. I tu dolazi Louis koji se odmah prilagođava situaciji i pronalazi rješenje. Poštovao je franšizu i bio je uzbuđen što stvara nešto novo. Odlično je surađivao s cijelom obitelji na projektu, uskočio je i izvrsno napravio posao. Sve je išlo glatko – on je čovjek s kojim je užitak surađivati: strpljiv je, empatičan i razumije što publika želi vidjeti na velikim i malim ekranima. Stvarno je bio posvećen projektu.  

     Sinergija likova i automobila

     Portugalska glumica Daniela Melchior nova je članica glumačke postave u Brzima i žestokima

     John Cena: Da, priključila nam se moja partnerica iz filma Odred otpisanih: Nova misija (The Suicide Squad, 2021.), Daniela. Ona je divna, iznimno talentirana i prekrasna, i imala je priliku sve to pokazati u desetom nastavku Brzih i žestokih. Sretan sam što je s nama i što će sada još više ljudi biti u prilici vidjeti njezin talent.

     I na kraju svakako se moramo osvrnuti i na automobile u filmu. Što možete reći o njima?

     John Cena: Pa, mislim da franšiza Brzi i žestoki radi odličan posao odabirući automobile koji upotpunjuju određeni lik. Naime, Charger odlično odražava Doma, a isto se može reći i za ostale, poput zlatnog Lamborghinija koji vozi Roman. Ja imam Chevrolet El Camino iz 1966. koji izgleda kao da je izašao iz filma Mad Max. Ima četiri topa koji ispaljuju granate što je poprilično cool.

     O autoru

     O autoru