‘Moje grčko vjenčanje 3’: Obitelj Portokalos ovog rujna donosi još više smijeha i emocija nego nikad prije

Nakon prva dva filma ‘Moje grčko vjenčanje’ koji su bili ogromni hitovi, obitelj Portokalos se vraća za treći nastavak kako bi svima donijela dobru dozu smijeha i emocija.

Moje grčko vjenčanje 3 (My Big Fat Greek Wedding 3) prati obitelj Portokalos na njihovom prvom zajedničkom putovanju u Grčku, kamo su pristigli na obiteljsko okupljanje, gdje će doživjeti puno neočekivanih događaja i upoznati nove, zanimljive ljude. Ondje su se zaputili kako bi ostvarili posljednju želju Toulinog oca, a čeka ih avantura života.

Moje grčko vjenčanje 3
Par koji je pokrenuo sve – Toula i Ian (Foto: universal)

Najuspješnija romantična komedija ikad

Prvi film franšize Moje grčko vjenčanje izašao je 2002. godine i napravio je čak i za današnje standarde neviđen uspjeh za romantične komedije, pogotovo jer u glavnoj ulozi nije bilo poznate holivudske glumice. Sve do danas, Moje grčko vjenčanje je u SAD-u najuspješnija romantična komedija svih vremena, dok je u svijetu na trećem mjestu, odmah iza Zgodne žene (Pretty Woman, 1990.) s Julijom Roberts i kineske romantične fantazije Sirena (Mei Ren Yu, 2016.).

Kanadsko-američka scenaristica i glavna glumica grčkog porijekla, Nia Vardalos, napisala je Moje grčko vjenčanje kao kazališnu monodramu gdje je i glumila. Predstava je bila hit, a izvedbi iste prisustvovali su glumac Tom Hanks i njegova žena Rita Wilson, da bi odlučili producirati film zasnovan na predstavi putem njihove producentske kuće Playtone. Scenarij filma vuče direktnu inspiraciju iz odrastanja i stvarnog života glumice Nie Vardalos, a to uključuje njeno vjenčanje s osobom koja nije grčkog porijekla, glumcem Ianom Gomezom i simpatičnim kulturološkim razlikama s kojima su njih dvoje bili suočeni.

Moje grčko vjenčanje 3
Dolazak u Grčku izaziva iznenađenje – zbog raskoša ili nečeg drugog? (Foto: Universal)

Cijela obitelj Portokalos je ovdje

Film čiji je budžet bio 5 milijuna dolara zaradio je gotovo 370 milijuna od svjetske distribucije što ga čini jednim od najprofitabilnijih filmova ikada, 2016. godine dobio je jednako uspješan nastavak. Ovog rujna dolazi nam treći dio priče o šašavoj, emotivnoj i vječito veseloj obitelji Portokalos koja ovog puta svoju obiteljsku avanturu sele iz Chicaga u njihovu djedovinu – Grčku. Da smijeha, romanse i mudrih izreka sa starog kontinenta neće nedostajati pobrinut će se cjelokupna obitelj iz prva dva dijela.

Nia Vardalos se vraća kao Toula, John Corbett kao njen suprug Ian, Louis Mandylor je Toulin brat Nick, Elena Kampouris je Paris, kćer Toule i Iana, Lainie Kazan je Toulina majka Maria, Maria Vacratsis i Andrea Martin su u ulogama tetki Freide i Voule, Gia Carides je rođakinja Nikki, dok se Gerry Mendicino i Joey Fatone vraćaju kao tetak Taki i rođak Angelo.

Jedina osoba koja nedostaje u glumačkoj postavi omiljene grčke obitelji je Toulin otac Gus Portokalos, budući da je glumac Michael Constantine preminuo 2021. godine.

Moje grčko vjenčanje 3
Piroteskni lokal, žene u raskošnim haljinama i muškarci obučeni u bijelo. Dobro došli u Grčku (Foto: Universal)

Obiteljsko okupljanje koje ne želite propustiti

Možda filmska obitelj Portokalos potječe iz Grčke, no kako se snalaze u zemlji odakle dolaze i na koju su toliko ponosni? Neki od njih bolje, neki manje dobro ili nikako, ali jedno je sigurno – svi će imati provod života na Mediteranu.

Osim što je napisala scenarij za sva tri nastavka i utjelovila glavnu protagonisticu Toulu Portokalos, Nia Vardalos se ovaj puta prihvatila i posla redateljice. Možda joj je to prvi puta u franšizi Grčkog vjenčanja, ali već je režirala romantičnu komediju Mrzim Valentinovo (I Hate Valentine’s Day, 2009.) gdje su ona i John Corbett ponovno glumili zajedno nakon Mojeg grčkog vjenčanja.

Moje grčko vjenčanje 3 produciraju Tom Hanks i Rita Wilson kao i njegova prva dva nastavka, dok Nia Vardalos služi kao izvršna producentica. A uza svu poznatu glumačku ekipu koja se vraća i neka nova lica, stare navike ostaju, nove i bivše ljubavi kreću cvasti, a smijeha definitivno neće nedostajati.

Ovog rujna, svi su pozvani na obiteljsko okupljanje!

U kinima od 07.09.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Nia Vardalos, John Corbett, Elena Kampouris, Louis Mandylor, Lainie Kazan, Andrea Martin, Joey Fatone, Maria Vacratsis, Gia Carides
     REŽIJA: Nia Vardalos
     SCENARIJ: Nia Vardalos
     PRODUCENTI: Tom Hanks, Rita Wilson, Gary Goetzman
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Nia Vardalos, Paul Brooks, Michael P. Flannigan, Scott Niemeyer, Steve Shareshian
     ŽANR: romantična komedija

     O autoru

     O autoru