‘Vrapčić Richard 2’: Ove jeseni, pernati heroj stiže u šarenu pustinjsku oazu

Nakon što je dokazao da je najveći vrapčić među najmanjim rodama, Richard će ovaj puta morati spasiti svoju obitelj i prijatelje od zločestog pauna Zamana.

Uživajući u zimovanju na Velikom jezeru u sjevernoj Africi, Richard saznaje da mu ovaj put neće biti povjerena tako časna i odgovorna misija da vodi let jata roda kući na sjever. Ne želeći se s time pomiriti, bježi na samostalno putovanje puno opasnosti i avantura. Na putu, Richard će se susresti s jatom vrabaca u nevolji koje bivaju zatočene od strane zlih ptica marabu predvođene pohlepnim paunom Zamanom. Da bi stekli slobodu, Richard i ostale ptice će se morati ujediniti u prijateljski tim, pokazati hrabrost i domišljatost kako bi se izvukli iz kandži opakog Zamana i pronašli tajanstveno blago s draguljima.

Vrapčić Richard 2
Pronađi zločestu pticu na ovoj slici (Foto: Editus)

Najhrabriji i najomiljeniji vrapčić ikad

Richard možda izgleda kao mali vrapčić, ali on je puno više od male ptičice. Nakon što kao ptić ostane bez ikoga, odgoji ga jato roda koje s dolaskom zime moraju migrirati u toplije krajeve. Kako njegova mala krila nisu predviđena za tako dalek put u toplije krajeve, Richard uz pomoć svojih prijatelja Olge, patuljaste sove s imaginarnim prijateljem Olegom, i uvijek rasplesanim papagajčićem Kikijem kreće na daleko putovanje za rodama ‘pješke’. To putovanje ga učini najhrabrijim i najodvažnijim vrapčićem koji je postojao, jer uspijeva spasiti svog brata-rodu Maxa iz kandži opasnog jazavca. I sada, nakon što migracija ponovno treba krenuti, kreće i nova avantura vrapčića Richarda sa svojim prijateljima Olgom i Kikijem.

Vrapčić Richard 2
Vrabac ili roda, nije bitno. Richard i Max su prava braća! (Foto: Editus)

Pročešljajte krila, jer nova avantura polijeće

Richard je možda član obitelji roda, ali njegovo vlastito putovanje odvede ga daleko od jata duboko u pustinjsku oazu, u drevni grad. Tamo obitava pohlepni paun Zaman koji uz pomoć hipnoze okrene Richardove prijatelje i obitelj protiv njega, a na hrabrom vrapčiću je da porazi zločestog, samodopadnog pauna, njegove podanike ptice marabu i povrati svoje bližnje. Ali ne zaboravite, Richard nije običan vrapčić, jer ima pokrete i znanje naučeno u svojoj obitelji roda, kao i sposobnost da se svugdje provuče i radi brze manevre kao pravi vrabac. Zaman i njegovi podanici neće ni znati što ih je snašlo.

Nove izazove omiljenog vrapčića režirala je animatorica Mette Renk Tange (Malci, 2015., Pjevajte s nama, 2016.) zajedno s Benjaminom Quabeckom koji se proslavio radom na dokumentarnim filmovima, što obećava jedno vizualno fantastično putovanje pustinjskom oazom ispunjeno šarolikim likovima na velikom platnu. Scenarij su napisali njih dvoje s kreatorom Richardovog lika, Rezom Memarijem, i Philipom LaZebnikom koji iza sebe ima napisane neke od najvećih animiranih hitova poput Pocahontas (1995.), Mulan (1998.) i Put u El Dorado (2000.).       

Vrapčić Richard 2
Je li ovo vrapčica koja je osvojila Richardovo srce? (Foto: Editus)

Što nam donosi ‘Vrapčić Richard 2’?

U novoj animiranoj avanturi cijela obitelj će moći uživati u Richardovom putovanju od pernatog autsajdera do ptičjeg heroja. Kiki će pokazati nove disko plesne pokrete koje ne smijete propustiti, Olgin imaginarni prijatelj Oleg će dobiti svoj glas, a Richard možda pronađe i ljubav u drskoj vrapčici Samiji, vođi slatke, pernate bande vrabaca. A bio bi red da i Zaman koji je zaljubljen sam u sebe (poput svakog zločestog pauna) dobije što zaslužuje jer onako kako se on ponaša prema Richardovim prijateljima nije nitko zaslužio, bili oni ptica ili jazavac.

Nova pustolovina počinje ovog rujna!

U kinima od 21.09.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Trailer:

     REŽIJA: Mette Rank Tange, Benjamin Quabeck
     SCENARIJ: Reza Memari, Philip LaZebnik, Mette Rank Tange, Benjamin Quabeck
     PRODUCENTI: Kristine Knudsen, Lan Rommel
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Marc Gabizon, Karl-Stephan Paulet, Magnus Thomassen
     ŽANR: animirani, obiteljski, avantura, komedija

     O autoru

     O autoru