‘Patke selice’: Ove zime Illumination sve vodi na pravu ljetnu avanturu

‘Patke selice’ će osim urnebesne zabave svima pokazati što znači izaći iz svoje sigurne zone i iskusiti pravu pustolovinu u nepoznatom.

Upoznajte pačju obitelj Mallard koja živi mirnim životom u jednom ribnjaku u Novoj Engleskoj! Dok je tata Mack zadovoljan takvim načinom života, mama Pam otvorena je za avanture i želi svojoj djeci – sinu tinejdžeru Daxu i kćerkici Gwen – pokazati svijet. Njezina težnja posebno dolazi do izražaja nakon što obitelj pataka selica sleti na njihovo jezerce i podijeli s njima uzbudljivim pričama. Nakon toga pak napokon nagovori Macka da krenu na obiteljsko putovanje, preko New Yorka, do tropske Jamajke.
Dakako, njihovi dobro zamišljeni planovi brzo se izjalove te oni stječu nova iskustva, šire svoje vidike, upoznaju nove prijatelje i pritom uče o jedno o drugome (i sebi samima) više nego što su uopće mogli zamisliti.

Patke selice - Migration
Nove patke su u gradu (Foto: Universal Pictures)

U zimskim mjesecima, Patke selice sve vode na suncem obasjanu avanturu

Nakon dobro poznatih blockbustera Malci (Minions, 2015.), Kako je Gru ukrao Mjesec (Despicable Me, 2010.), Pjevajte s nama (Sing, 2016.) i Tajni život ljubimaca (The Secret Life of Pets, 2016.), Illumination Entertainment najavljuje novi animirani film Patke selice (Migration)! Iako u kino dvorane Patke selice dolaze ovog prosinca, pačja obitelj Mallard sa svojim filmom donosi dašak sunca i vrućih dana kako bi sve gledatelje u potpunosti odveli na neko drugo, toplije mjesto, a sve iz udobnosti kino sjedala.

Mada je za ovog tatu patka migracija glupa stvar jer je zadovoljan svojim domom u kojem se osjeća sigurno, nema mu druge nego udovoljiti nezadovoljnoj obitelji i odvesti ih na ljetovanje prema Bahamima, na Jamajku. Na putu dugom skoro tri tisuće kilometara steći će nove prijatelje, ali i susresti neke manje prijateljski nastrojene likove, no svi oni će obitelji Mallard pomoći da shvate tko su oni sami. Jer nikad doista ne znaš tko si dok ne izađeš iz vlastite zone komfora, zar ne?

Patke selice - Migration
Tko još ne voli spuštanje toboganom? (Foto: Universal Pictures)

Vjerojatno nema boljeg animacijskog studija koji bi takvu jednostavnu ideju pretočio u nešto potpuno otkačeno, super šareno i inspirirajuće od Illuminationa kojem će ovo biti drugi animirani hit u ovoj godini nakon Super Mario Bros. Filma koji je izašao u travnju. Zadnji put kad je studio u jednoj godini izbacio dva filma bilo je 2016. s Tajnim životom kućnih ljubimaca i Pjevajte s nama, od kojih su oba bili originalne priče kao i ovaj puta.

Nagrađivani kreativci iza filma

Za režiju priče o obitelji i hrabrosti u Patkama selicama izabran je francuski animator, scenarist i redatelj nominiran za Oscara, Benjamin Renner. Rennerovi filmovi Ernest i Celestine (Ernest et Célestine, 2012.) i Veliki zločesti lisac i druge priče (Le grand méchant renard et autres contes…, 2017.) su stilski poput francuskog Illumination filma ispunjeni šašavim likovima, inteligentnim humorom i ogromnim srcem što je osvojilo publiku svih uzrasta. Kao suredatelj uz Rennera je Guylo Homsy, koji je na animaciji Illuminationovih filmova radio još od hita Kako je Gru ukrao mjesec.

Patke selice - Migration
Spremni za let? (Foto: Universal Pictures)

Uz europskog kreativca Benjamina Rennera, scenarij za film napisao je trostruki dobitnik nagrade Emmy Mike White čiji scenaristički katalog seže od Rock’n’roll škole (School of Rock, 2003.), Ivan, jedan jedini (The One and Only Ivan, 2020.) do Bijelog lotosa (The White Lotus, 2021.).

S ovako kreativnom ekipom, toplom pričom u kojoj se može vidjeti i vlastita obitelj, Patke selice su još jedan animirani hit u nastajanju. Dovoljan je jedan pogled na trailer filma da se može uvidjeti kako ovo nije samo film za najmlađu publiku, već za cijelu obitelj gdje će se svi moći zabaviti u istoj mjeri. Patke selice slijeću ovog prosinca u sva kina diljem Hrvatske.

U kinima od 07.12.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLASOVI: Ozren Grabarić, Dijana Vidušin, Ruben Carović, Luna Baučić, Ana Begić Tahiri, Ivan Šarić, Ervin Baučić, Ivana Bakarić, Dražen Bratulić
     REŽIJA: Benjamin Renner, Guylo Homsy
     SCENARIJ: Benjamin Renner, Mike White
     PRODUCENTI: Christopher Meledandri, Janet Healy
     IZVRŠNI PRODUCENTI: Elizabeth Banks, Naia Cucukov, Kiel Murray, Karen Rosenfelt, Frank Smith
     ŽANR: animirani, obiteljski, avantura, komedija

     O autoru

     O autoru