‘Minecraft’: Legendarna igrica sljedeće godine u formi filma, s poznatim glumcima

Nakon gotovo desetljeća traženja prave priče i filmske ekipe, ovaj mjesec bi trebalo započeti snimanje filma koji se u kinima očekuje 4. travnja 2025. godine.

Iako su filmske adaptacije videoigara uglavnom dobivale loše kritike, filmovi Super Mario Bros. Film (The Super Mario Bros. Movie, 2023.) i The Last of Us (2023.) te animirana serija Arcane/League of Legends, (2021.-danas) pokazali su da tako ne mora biti. Ono što ih izdvaja od svih ostalih adaptacija su odlični kreativni timovi, a čini se da su Warner Bros. i Mojang (nakon dugog traženja) jedan takav pronašli. On se bacio na posao i već je gotov scenarij te bi tijekom siječnja, na Novom Zelandu, trebalo i započeti snimanje filma koji će predstavljati adaptaciju najprodavanije kompjutorske igrice na svijetu. Riječ je, dakako, o Minecraftu, i filmskom projektu o kojem se govori već gotovo deset godina. Tijekom tog perioda nekoliko su puta promijenjene filmske ekipe, no čini se da je konačna odluka konačno donesena te će film režirati Jared Hess, redatelj kultnih komedija Napoleon mali (Napoleon Dynamite, 2004.) te Nacho Libre (2006.), a producenti dugoočekivanog filma su Jason Momoa, Roy Lee, Jon Berg, Mary Parent, Cale Boyter, Torfi Frans Olafsson, Vu Bui te, u međuvremenu preminula, Jill Messick.

Dobro znani glumci

Za scenarij je zaslužan dvojac koji čine Allison Schroeder i Peter Sollett od kojih je Schroeder poznata kao vrsne scenaristica iza koje su brojni uspješni projekti poput serije Beverly Hills 90210, ali i filmova Opasne djevojke 2 (Mean Girls 2, 2011.), Skrivene junakinje (Hidden Figures, 2016.), Snježno kraljevstvo 2 (Frozen 2, 2019.) ili pak ovogodišnji špijunski triler Heart of Stone (2023.), dok je Sollett, pak, prvenstveno redatelj.

Poznata je, dakako, i glumačka postava. Tako je još u travnju 2022. obznanjeno da će u filmu glumiti Aquaman, odnosno Jason Momoa, no još uvijek nije poznato koju u kojoj ćemo ga (glavnoj) ulozi gledati.

U svibnju 2023. objavljeno je da će se Momoi pridružiti zvijezda serije Kad padne mrak (What We Do in the Shadows, 2019.-danas), Matt Berry, a u studenome glumačku postavu obogatili su Danielle Brooks (The Color Purple, 2023.) te Sebastian Eugene Hansen (Tražeći pravdu/Just Mercy, 2019.), dok se u prosincu pridružila i Emma Myers (Wednesday, 2022.-danas). I dok je poznato da će Brooks tumačiti Dawn, a Hensen Henryja, nije poznato u kojim ulogama ćemo gledati Berryja i Myers.

Jack Black
U ‘Super Mario Bros. Filmu’ Jacka Blacka gledali smo kao Bowsera, a u Minecraftu će tumačiti Stevea (Foto: Alex J. Berliner/ABImages)

Sadržaj još uvijek nepoznat

A odmah nakon Nove godine, glumačku postavu je upotpunio Jack Black koji će glumiti Stevea. Što se adaptacija videoigara tiče, od svim navedenih najviše iskustva ima upravo posljednji pridruženi član, Black kojeg smo u prošle gledali kao Bowsera u Super Mario Bros. Filmu, a u kolovozu ove godine gledat ćemo ga i u adaptaciji videoigre Borderlands.

Priča koju ćemo gledati u filmu Minecraft još uvijek nije poznata. Kako se projekt razvijao (i prekidao), postojalo je više različitih verzija, no nije poznato hoće li koja od njih biti upotrijebljena. Ono što pak jest sigurno je to da u Minecraftu nikad nije bio važan zaplet. Riječ je o igri građenja i preživljavanja u kojoj igrači, sami ili s prijateljima, grade složene strukture i pokušavaju preživjeti napade neprijatelja.

I dok sadržaj još uvijek nije u potpunosti otkriven, datum kinopremijere je objavljen pa mnogi ljubitelji ove igrice s nestrpljenjem očekuju 4. travnja 2024. godine.

O autoru

O autoru