‘Slatka Simona’ dolazi uz priču o seksu, lažima i internetu

“Ako ste ikada tipkali poruke s nepoznatom osobom, možda je Slatka Simona film o vama”, kaže redatelj Igor Mirković o filmu koji u hrvatska kina dolazi 8. veljače.

Novi trailer za film Slatka Simona redatelja i scenarista Igora Mirkovića uvodi gledatelje dublje u priču koja se vrti oko seksa, laži i interneta. Uzbudljivi triler smješten u zavaravajući svijet cyber-sexa pokazuje koliko je moguća ljubav u virtualnim svemirima. U filmu, nastalom u produkciji Ivana Maloče (Interfilm), glavne uloge igraju Maja Jurić, Tina Keserović, Toma Medvešek i Jerko Marčić, a u distribuciji Duplicata u domaća kina dolazi 8. veljače 2024.

„Ako ste ikada tipkali poruke s nepoznatom osobom, možda je Slatka Simona film o vama. Jer nikako ne možete biti sigurni tko je taj ili ta s kojima se dopisujete, je li to njezino pravo ime, spol, zanimanje, dob – upravo to se događa junacima našeg filma. Oni se dopisuju danima i noćima, tisuće poruka lete na sve strane, ispovijedaju se i traže srodne duše, a zapravo svi lažu svima i nitko ne zna tko mu šalje poruke“, otkrio je redatelj Igor Mirković.

Animatori na seks chatu

U trileru Slatka Simona, glavni junaci su Zeleni (Toma Medvešek) i Jana (Tina Keserović), koji rade kao animatori na seks chatu u opskurnoj agenciji i zavode na internetu pod lažnim identitetom Slatke Simone (Maja Jurić). Tajanstveni klijent Bobo (Jerko Marčić) upleo se u mrežu Simone: opsesivno joj šalje poruke i na kraju poželi stvarnu vezu s njom.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     „Kad me ljudi pitaju kakav mi je taj novi film, ja ne znam što bih rekao nego – potpuno različit od bilo čega što sam radio, a možda i bilo čega što ste na našem jeziku gledali“, kaže Mirković, dodajući da film nosi neku posebnu energiju.

     Naime, u svim glavnim ulogama su glumci kojima su to prve velike filmske uloge, od sve poznatijeg Tome Medvešeka, preko sarajevske glumice s francuskom adresom Maje Jurić, austrijske glumice Tine Keserović, sve do poznatog kazališnog glumca Jerka Marčića.

     Svoju prvu ulogu ostvarila je i talentirana glazbenica Dunja Ercegović, koja ujedno i pjeva pjesme iz filma. Njih je, pak skladao, kreativni dvojac banda Porto Morto – Roko Crnić i Hrvoje Klemenčić, koji prvi put potpisuju filmsku glazbu. Ni redatelj Mirković nije ostao bez „debitantskog doprinosa“ – prvi put u životu napisao je stihove za pjesme koje se mogu čuti u filmu.  

     Tko glumi u filmu Slatka Simona

     Nakon što je uspješnu novinarsku karijeru zamijenio ulaskom u filmske vode, Igor Mirković snimio je hvaljene dokumentarce Orbanići Unplugged, Novo, novo vrijeme i Sretno dijete. Kao redatelj dugometražnog igranog filma debitirao je s romantičnom dramom Noćni brodovi. Publici je poznat i kao jedan od redatelja i scenarista, uz Gorana Kulenovića, TV serije Crno-bijeli svijet. Igor je jedan od osnivača i direktor Motovun film festivala, odnosno Cinehill festivala. Slatka Simona njegov je drugi dugometražni igrani film.

     Direktor fotografije je Ivan Zadro, scenografkinja Željka Burić, kostimografkinja Ivana Zozoli Vargović, majstorica maske Sanja Hrstić, montažer Tomislav Pavlic, izvršni producent Bojan Kanjera i producent Ivan Maloča.

     Uz glavne glumce Maju Jurić, Tinu Keserović, Tomu Medvešeka i Jerka Maričića, u filmu glume Nela Kocsis, Kristijan Ugrina, Paško Vukasović, Luka Knez, Darko Stazić, Nikolina Prkačin i drugi.

     Slatka Simona nastala je u produkciji Interfilma, a film su financijski poduprli Hrvatski audiovizualni centar (HAVC) i Hrvatska radiotelevizija (HRT). 

     O autoru

     O autoru