Dwayne Johnson u novom biografskom filmu kuće A24 glumi – hrvačku legendu

Smashing Machine bit će treći sportski film u kojem glumi, a u ovom slučaju riječ je o biografskom filmu o Marku Kerru.

Zahvaljujući novom biografskom filmu produkcije kuće A24,  Dwayne Johnson spojit će svoje dvije velike ljubavi – hrvanje i glumu. Naime, u filmu The Smashing Machine utjelovit će legendarnog borca mješovitih borilačkih vještina (MMA) i dvostrukog UFC šampiona Marka Kerra.

Johnsonova tvrtka Seven Bucks Productions koproducira film, a režira ga Benny Safdie, redatelj i scenarist (zajedno s bratom Joshom) napetog trilera Uncut Gems (2019.) s Adamom Sandlerom u glavnoj ulozi.

Bivši NCAA hrvački prvak na Sveučilištu Oklahoma i osvajač medalje na Panameričkim igrama, Kerr se etablirao u MMA-u natječući se na Svjetskom prvenstvu Vale Tudo u Brazilu na kojem je nokautom pobijedio UFC borce i lokalne jiu-jitsu zvijezde. Godine 1997. borio se na UFC 14 i UFC 15 osvojivši UFC turnir prvaka u teškoj kategoriji na oba događaja prije nego što se pridružio Pride Fighting Championshipsu.

No, u filmu, čija je radnja smjštena u 2000. godinu, neće biti riječi samo o Kerrovoj karijeri, nego i njegovom problemu s ovisnošću, ljubavnom životu i odnosu s prijateljima.

The Rock trebao bi snimiti novi film o Lukeu Hobbsu (Foto: Universal)

The Rocku bit će ovo treći sportski film u kojem glumi. Naime, Johnson je glumio u Bandi s terena (Gridiron Gang, 2006.) i to socijalnog radnik a koji Seana Portera, koji radi u kampu za maloljetne delikvente te nastoji od skupine kriminalaca napraviti sportsku momčad. Pojavio se i u filmu Obiteljska borba (Fighting With My Family, 2019.), koji donosi nevjerojatnu istinitu priču o WWE superzvijezdi Paige.

Nakon što se prošle godine neočekivano pojavio u odjavnoj špici filma Brzi i žestoki 10 (Fast X, 2023.) te time na neki način okončao dugogodišnju svađu s glavnom zvijezdom franšize Vinom Dieselom, hrvač i glumac trebao bi snimiti u filmu o Lukeu Hobbsu koji će, kako se očekuje, premostiti jaz između Brzih i žestokih 10 i 11.

Johnsonov sljedeći filmski projekt je igrani film Moana koji se nadovezuje na uspješni animirani film iz 2016. godine. Za ovu je godinu najavljeno objavljivanje i božićnog filma Red One u kojem glumi s  i J.K. Simmonsom, Lucy Liu i Chrisom Evansom.  

Datum objave filma The Smashing Machine još uvijek nije poznat.

O autoru

O autoru