Mark Wahlberg najavljuje – mirovinu

Wahlberg je počeo glumiti u ranim 20-im godinama života i prometnuo se u jednog najpopularnijih glumaca u Hollywoodu.

Iako sam se čini da holivudski veterani imaju pune ruke posla i ne razmišljaju o tome da je došlo vrijeme da filmski set zamijene kućnom foteljom, neki, od njih značajno mlađi, glumci najavljuju – umirovljenje.

Tako smo nedavno pisali o 85-godišnjem Anthonyju Hopkinsu i njegovoj ulozi u filmu One Life, 76-godišnjem Tommyju Leeju Jonesu kojeg ćemo gledati u Finestkindu, 71-godišnjem Michaelu Keatonu koji se vraća ulozi otkačenog duha u komediji Bubimir 2 ili pak 78-godišnjoj Helen Mirren u biografskoj drami Golda i 67-godišnjoj Whoopi Goldberg u vesternu Outlaw Posse, a sad je na red došao na 52-godišnjeg Marka Wahlberga koji zamišlja o – mirovini!

Riječ je o popularnom i traženom glumcu koji je u svijet filma zakoračio kao 22-godišnjak, točnije 1993. godine kad se okušao u čak tri uloge – u TV filmu The Substitute, sitcomeu Out All Night (1992. – 1993.) te The Ben Stiller Showu. Već sljedeće godine snimio je Renesansnog čovjeka (Renaissance Man, 1994.), a na televiziju se vratio tek 2004. godine i to u seriji Svita (Entourage, 2004. – 2011.) u kojoj je glumio samog sebe.

Zahtjevan tempo

U međuvremenu je s Leonardom DiCaprijem snimio Dnevnik košarkaša (The Basketball Diaries, 1995.), a veliku popularnost stekao je dramom Kralj pornića (Boogie Nights, 1997.) Paula Thomasa Andersona. Od tada, Wahlberg slovi za jednog od najpopularnijih glumaca u Hollywoodu, pojavljujući se uglavnom u dramama poput Nepobjediv (Invincible, 2006.)  i Boksač (The Fighter, 2010.), akcijskim filmovima poput filmskog serijala Transformeri, ali i brojnim komedijama, obiteljskim filmovima i ostalim žanrovima.

Posljednjih je pak  godina Wahlberg bio vrlo zaposlen, no glumac sad poručuje da neće još dugo moći izdržati taj tempo. U razgovoru  za “The Hollywood Reporter”, osvrnuo na budućnost svoje holivudske karijere.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     “Nema sumnje, radim više nego ikad! Znate kako je s biznisom: izgradiš ga, proslijediš ili izađeš. Tek ćemo vidjeti koji su interesi moje djece, ali jedno je sigurno – ne mislim još dugo raditi ovim tempom”, rekao je no Wahlberg koji se, baš kao i brojne njegove kolege, okušao i u drugim poslovima u sklopu filmske industrije, prije svega kao producent u filmovima u kojima je i glumio.

     Više od tek glumca

     “Producent sam postao iz nužde. Nisam želio sjediti i čekati Brada Pitta ili Toma Cruisea ili bilo kojeg tad već popularnog glumca. Uvijek sam bio proaktivan i tražio filmove koje bih mogao producirati i na taj način kreirati vlastitu sudbinu”, objasnio je Wahlberg kojega smo nedavno imali prilike gledati u Netflixovu komediju Vrijeme za mene (Me Time, 2022.) u kojoj je glumio uz Kevina Harta, ali i biografskoj drami Otac Stu (Father Stu, 2022.) temeljenoj na istinitoj priči o bivšem boksaču koji je postao svećenik te filmskoj adaptaciji Uncharteda, s Tomom Hollandom u glavnoj ulozi.

     Iako na neki način zaziva mirovinu, Mark Wahlberg trenutačno priprema i nekoliko projekata među kojima su i Arthur the King redatelja Simona Cellana Jonesa u kojem će glumiti s Marvelovom zvijezdom Simuom Liuom, ali i akcijski triler Our Man from Jersey u kojem, zajedno s Halle Berry, tumači glavnu ulogu te akcijska komedija The Family Plan, koju (baš kao i Arthura the Kinga) režira Cellan Jones.

     O autoru

     O autoru