Jenna Ortega i Tommy Lee Jones u trileru ‘Finestkind’

Film je premijerno prikazan u Torontu, a uz poznati dvojac glume i, također dobro poznati, Toby Wallace i Ben Foster.

Novi film oskarovca Tommyja Leeja Jonesa premijerno je prikazan na Međunarodnom filmskom festivalu u Torontu (TIFF). Riječ je o kriminalističkom trileru Finestkind čiji scenarij i režiju potpisuje Brian Helgeland, koji je prethodno radio na filmovima kao što su Mistična rijeka (Mystic River, 2003.) i L.A. povjerljivo (L.A. Confidential, 1997.), a uz Leeja Jonesa u njemu ćemo imati prilike gledati još nekoliko dobro poznatih holivudskih imena – zvijezdu popularne serije Wednesday (2022. – danas) Jennu Ortega, Tobyja Wallacea poznatog po ulozi u drami Babyteeth (2019.) te Bena Fostera kojega znamo iz niza filmova poput X-Man: Posljednja fronta (X-Men: The Last Stand, 2006.).  

Jennu Ortega vidjet ćemo u posve drugačijoj ulozi od onih u kojima smo ju navikli gledati
(Foto: Paramount+)

Što se pak 76-godišnjeg Tommyja Leeja Jonesa tiče, on je najpoznatiji po ulozi u filmu Bjegunac (The Fugitive, 1994.) za koji je nagrađen Oscarom i Zlatnim globusom u kategoriji najboljeg sporednog glumca.

U filmu je riječ o dvojici braće, koje glume Wallace i Foster, a koji se, nakon dugog vremena razdvojenosti, jedno ljeto opet susreću te se suočavaju s nasilnom bostonskom bandom u kojoj je i mlada žena (Ortega). Od braće se traži timski rad i obiteljska sloga koja podrazumijeva i njihovog oca kojega pak glumi Jones.

Nakon premijere na TIFF-u, film bi u studenom trebao biti dostupan na Paramount+, no još uvijek nije određen točan datum od kad ga biti moguće pogledati na ovoj streaming platformi.

Oskarovac Tommy Lee Jonas predvodi ‘zvučnu’ glumačku ekipu (Foto: Paramount+)

O autoru

O autoru