‘Pakleni provod’: Najluđe putovanje ljeta počinje ovog srpnja

Putovanje na drugi kraj svijeta ne može biti luđe od ovog na koje će publiku povesti četiri prijateljice u novoj zločestoj komediji ‘Pakleni provod’.

Urnebesna priča o identitetu i samootkrivanju usredotočena je na četiri neočekivane prijateljice koji se upuštaju u međunarodnu avanturu koja se događa jednom u životu. Kad Audreyjeno poslovno putovanje u Aziju propadne, ona traži pomoć svoje neobuzdane najbolje prijateljice iz djetinjstva Lolo,  i Kat, prijateljice s fakulteta koja je postala zvijezda sapunica; neplanirano im se pridružuje i Mrtvooka, Loloina ekscentrična rođakinja neobičnog izgleda. Njihovo epsko iskustvo bez granica postaje putovanje zbližavanja, prijateljstva, pripadnosti i divljeg razvrata koje otkriva univerzalnu istinu o tome što znači voljeti i upoznati sebe.

Pakleni provod
Scena iz filma Pakleni provod (Foto: Lionsgate)

Svi vole ‘road trip’ filmove, avanturu i neizostavnu komediju koju donose sa svakim prijeđenim kilometrom putovanja. Još kad se film ne boji pokazati i reći koju prostotu da bi ‘začinio’ stvari i učinio put još zabavnijim bez da bude krajnje neukusan, tada je film prava zabava za gledatelja željnog smijeha i avanture bez kočnica.

Točno takav je Pakleni provod (Joy Ride) koji će glavnu junakinju filma i njenu otkačenu ekipu prijateljica i suputnica staviti na pravo iskušenje uspješnog dolaska na cilj čitave i još uvijek psihički stabilne od ludosti s kojima će se putem sretati, a njih ima napretek.

Za ovo ludo putovanje zaslužna je režiserka Adele Lim kojoj je ovo prvi izlet u redateljske vode. Ali ona nikako nije nova u svijetu filma, jer zaslužna je za scenarije nekih od najvećih hit filmova proteklih par godina poput Ludo bogati Azijci (Crazy Rich Asians, 2018.), Raya i posljednji zmaj (Raya and the Last Dragon, 2021.) i mnoge druge.

Pakleni provod
Scena iz filma Pakleni provod (Foto: Lionsgate)

Dok je Lim redateljica i ideja za priču je njena koja se dijelom temelji na vlastitim iskustvima, za dodatno oblikovanje priče i scenarij su zaslužne Teresa Hsiao i Cherry Chevapravatdumrong. Možda njihova imena ne zvuče poznato, ali projekti na kojima su radile definitivno će zazvoniti svima. Orville (2017.), Obiteljski čovjek (Family Guy, 1999.) i American Dad! (2005.) samo su neki od njihovih hitova koje su napisale, i to definitivno obećava neobuzdani i zločesti humor koji u srži ima pravu priču za ispričati. Povrh svega, kao producenti su ovdje Seth Rogen i Evan Goldberg koji godinama donose najzabavnija i najluđa ostvarenja poput Susjedi iz pakla (Neighbors, 2014.), Dobri dečki (Good Boys, 2019.) i The Boys (2019.).

Glumačku ekipu predvodi Ashley Park koja je poznato lice iz serije Emily u Parizu (Emily in Paris, 2020.), Stephanie Hsu je nedavno nominirana za Oscara u Sve u isto vrijeme (Everything Everywhere All at Once, 2022.), Sherry Cola je u stalnoj ekipi hit serije Dobra nevolja (Good Trouble, 2019.), dok je Sabrini Wu koja glumi ‘Mrtvooku’ ovo prva uloga u dugometražnom filmu.

U kinima od 06.07.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLUMCI: Ashley Park, Sherry Cola, Stephanie Hsu, Sabrina Wu, Desmond Chiam, David Denman
     REŽIJA: Adele Lim
     SCENARIJ: Cherry Chevapravatdumrong, Teresa Hsiao
     PRODUCENTI: Seth Rogen, Evan Goldberg, Cherry Chevapravatdumrong, Josh Fagen, Teresa Hsiao, Adele Lim, James Weaver
     IZVRŠNI PRODUCENT: Dan Clarke
     ŽANR: komedija, avantura

     O autoru

     O autoru