‘John Wick’: Predsjednik studija želi još filmova s Keanu Reevesom

Dok ‘John Wick 4’ osvaja publiku na kino blagajnama, ključna figura Lionsgatea se poput svih obožavatelja, nada da će Keanu Reeves ostati pri svom liku.

Posljednji film u akcijskom serijalu John Wick 4 (John Wick: Chapter 4) pokazao se kao veliki hit kod publike i kod kritičara, a obožavatelji se nadaju da će Keanu Reeves (Matrix franšiza, Brzina, 1994.) i društvo nastaviti s franšizom o Johnu Wicku. Ali postoji još jedan značajan pojedinac koji se zalaže za još više Reevesa, predsjednik grupe Lionsgate Motion Picture-a Joe Drake.

Nismo spremni reći zbogom Keanu

U razgovoru s Deadlineom, Drake je o Keanu Reevesu kao Johnu Wicku rekao: “Nismo spremni reći zbogom Keanu s ovom franšizom. Važno je koja će biti alternativa. Postoji mnogo različitih stvari koje možemo učiniti. Pogledao sam ovaj film pet puta prošlog tjedna. Vidim na koji ga način publika pokreće.”

John Wick 4 u SAD-u zaradio je 73,5 milijuna dolara u svom prvom vikendu u kinima, lako nadmašivši prethodnog rekordera franšize, John Wick 3: Parabellum (John Wick: Chapter 3 – Parabellum, 2019.), koji je isto tako film s najvećom zaradom u serijalu o Reevesovom ubojici.

O box office rezultatu Drake je komentirao: “Sviđao nam se ožujak za otvaranje. Povijest je tu za nas. Ima dobro ucrtan put, jer mislim da film može trajati i trajati s obzirom na CinemaScore.”

Ana de Armas - Za smrt nema vremena 2021
Ana de Armas u filmu Za smrt nema vremena (Foto: Universal)

Svijet Johna Wicka u novim filmovima i mini-serijama

Franšiza o Johnu Wicku već dokazuje da se može razgranati gdje god poželi, sa ili bez Keanu Reevesa. Prvi spin-off film, Balerina, već je u postprodukciji, a Ana de Armas (Za smrt nema vremena, 2021., Blade Runner 2049, 2017.) trebala bi glumiti Rooney, naslovnu balerinu ubojicu koja traži vlastitu osvetu. Naravno, Reeves će se također pojaviti u tom filmu, ali svi se nadaju da njegov lik Wicka neće biti ograničen na filmove bez imena njegovog lika u nazivu filma.

Budući da nije određen datum za izlazak Ballerine, možda će Lionsgate ciljati na sličan datum otvaranja poput ovoga s Reevesom i Johnom Wickom, kao što je Drake spomenuo.

Osim Ballerine, izaći će i miniserija The Continental, prequel i spin-off koji će istražiti podrijetlo Winstona Scotta, kojeg u John Wick filmovima glumi Ian McShane (Deadwood, 2004., Američki bogovi, 2017.), dok će ga u prequelu kao njegovu mlađu verziju utjeloviti Colin Woodell (Pročišćenje, 2018., Hitna pomoć, 2022.). The Continental bi trebao izaći do kraja ove godine.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru