‘Gospodari rata’: Nicolas Cage i Bill Skarsgård u nastavku filma o trgovcima oružjem

Nicolas Cage se vraća kao trgovac oružjem Yuri Orlov, a pridružuje mu se Bill Skarsgård kao njegov sin koji osniva svoju vojsku plaćenika.

Mutni poslovi ispod stola idu dalje jer nastavak filma Gospodar rata (Lord of War, 2005.) uskoro kreće sa snimanjem. Nicolas Cage (Renfield, 2023., Čovjek bez lica, 1997.) i Bill Skarsgård (John Wick 4, 2023., serijal Ono) udružuju se za novi film Gospodari rata (Lords of War).

Rivalstvo Nicolasa Cagea i Billa Skarsgårda

Andrew Niccol (Gattaca, 1997., Trumanov show, 1998.) režira nastavak prema scenariju koji je sam napisao, a Cage ponavlja svoju ulogu iz originala iz 2005., trgovca oružjem Yurija Orlova. Radnja uključuje neočekivani odnos između oca i sina, gdje Skarsgård glumi Orlovljevog sina, Antona.

Gospodar rata
Nicolas Cage u filmu Gospodar rata (Foto: Lions Gate)

Službeni sinopsis filma glasi: “Yuri Orlov, najpoznatiji svjetski trgovac oružjem, otkriva da ima sina Antona koji pokušava nadmašiti svog oca osnivajući vojsku plaćenika za borbu u američkim bliskoistočnim sukobima, što pokreće rivalstvo oca i sina. ”

‘Samo mrtvi su vidjeli kraj rata’

Postoji još mnogo toga za istražiti s ovim likovima. Platon je to najbolje rekao — ‘Samo mrtvi su vidjeli kraj rata.’ Veselim se što ću provesti više vremena u društvu šarmantnog vraga koji je Yuri Orlov i sada njegov nezakoniti sin – za kojeg se ispostavilo da doista nije zakonit na bilo koji način”, rekao je redatelj Niccol.

Niccol je režirao i napisao prvi Gospodar rata s Nicolasom Cageom kao Yurijem Orlovom, trgovcem oružja koji se suočava s moralom svog posla jer ga lovi agent Interpola. Osim Cagea, u filmu iz 2005. glume Ethan Hawke (Dan obuke, 2001., Crni telefon, 2022.), Jared Leto (Dinastija Gucci, 2021., Rekvijem za snove, 2000.) i Bridget Moynahan (Ja, robot, 2004., franšiza John Wick).

Jared Leto i Nicolas Cage u filmu Gospodar rata
Jared Leto i Nicolas Cage u filmu Gospodar rata (Foto: Lions Gate)

Snimanje nastavka kao iznenađenje

Možda Gospodar rata nije jedan od najpoznatijih Cageovih filmova, ali tijekom godina je stekao pristojnu vojsku obožavatelja, pa je snimanje nastavka došlo kao iznenađenje. Uz dvojicu glavnih glumaca, gotovo je sigurno da će još poznatih imena biti uključeno u ovaj projekt.

Kako se Cage posljednjih godina vraća u sve većim filmskim projektima, a Bill Skarsgård je jedan od najpopularnijih mladih glumaca današnjice, Gospodari rata bi mogao biti filmski hit i ono što uz filmski tretman treba biti prikazano u današnje (i svako) vrijeme – posljedice ratovanja i trgovine oružjem.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru