‘Zlatno doba u Ridgemontu’: Ekipa filma ismijavala je Nicolasa Cagea zbog prezimena Coppola

Ako stalno spominješ svoju poznatu rodbinu očekuj da će te se zadirkivati, a to se upravo dogodilo Nicolasu Cageu na snimanju njegovog prvog filma.

Kad je Nicolas Cage započinjao svoju glumačku karijeru, nije se potpisivao svojim umjetničkim već pravim imenom – Nicolas Coppola. Uz tako poznato prezime u svijetu filma sva vrata su mu mogla biti otvorena ali ekipa filma Zlatno doba u Ridgemontu (Fast Times at Ridgemont High, 1982.) nije mu dala mira zbog toga.

Nicolas Cage je previše spominjao svog poznatog strica

Nicolas Cage je nećak legendarnog filmaša Francisa Forda Coppole i svoj debi na velikom platnu imao je u filmu Zlatno doba u Ridgemontu. Prije njega imao je samo jedan TV film, tako da mu je ovo bila prva važnija uloga. U novoj knjizi Zacha Schonfelda How Coppola Became Cage (Kako je Coppola postao Cage) opisano je kako je tada 17-godišnji Cage bio predmet zadirkivanja jer je često spominjao svog poznatog strica. Ali to nisu činili glavni glumci Judge Reinhold, Sean Penn ili Phoebe Cates već Eric Stoltz koji je glumio epizodnu ulogu imena ‘Stoner Bud’ (napušeni kompa).

Nick je bio jedan od mlađih…Bio je krupan za svoje godine, prilično odvažan i živahan. Usred svega kad smo provodili vrijeme svi skupa, povremeno bi spomenuo ime svog strica. To nije zločin, ali nije bio dobar osjećaj. Tad bismo ga zadirkivali zbog toga dok nije prestao… Sjećam se da smo se svi smijali i dobro zabavljali,” prisjeća se Stoltz, no ipak mu nije svejedno što se tako ponašao.

Valley Girl - 1983
Već za svoj idući film ‘Valley Girl’, Nicolas Coppola promijenio je ime u Nicolas Cage (Foto: Valley 9000 Productions)

Gledajući unazad, nedvojbeno smo mu zavidjeli na bogomdanom pristupu Hollywoodu. I vjerojatno je bio malo nesiguran iza svih tih razmetljivosti. Ali sigurno nisam imao zrelosti da shvatim išta od toga. Dakle, da, sudjelovao sam u zadirkivanju i žao mi je što jesam. Nadam se da mu to nije nanijelo previše boli.”

Nakon svog prvog filma, Nicolas Coppola promijenio je prezime u Cage

Nanijelo mu zadirkivanje boli ili ne, Nicolas Coppola je već za svoj idući film promijenio ime u Nicolas Cage uzevši prezime Marvelovog strip junaka Lukea Cagea i skladatelja Johna Cagea, a sve kako u budućnosti ne bi morao proživljavati iste stvari.

Bio sam glavni predmet šala jer sam se još uvijek prezivao Coppola, tako da bi ispred moje prikolice bila ekipa koja bi citirala rečenice iz ‘Apokalipse danas’, poput, ‘Volim miris Nicolasa ujutro’.”

No 40 godina kasnije ekscentrični oskarovac Nicolas Cage je jedan od najpoznatijih glumaca Hollywooda s karijerom na kojoj bi mnogi zavidjeli. Prezivao se on Coppola ili Cage, to uopće nije bitno jer i dalje publiku zna ostaviti bez riječi svojim ulogama, bile one potpuno genijalne ili apsurdno pretjerane.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru