Giancarlo Esposito je planirao vlastito ubojstvo prije nego je dobio ulogu u ‘Breaking Bad’

Giancarlo Esposito je bio u ogromnim financijskim problemima do te mjere da je planirao vlastitim ubojstvom doći do novca od osiguranja za svoju obitelj.

Ako si poznati glumac to ne znači da ti teku med i mlijeko, pogotovo što se financija tiče. Takva stvar je s većinom glumaca, a Giancarlu Espositu je voda došla toliko do grla da je razmatrao kako bi mogao svojim ubojstvom priskrbiti novac od osiguranja za obitelj. Tada mu je došla uloga Gusa Fringa u seriji Na putu prema dolje (Breaking Bad, 2008.) koja je promijenila sve.

Giancarlo Esposito je želio pronaći nekoga da ga ubije

Tijekom razgovora za Sirius XM-ov Jim & Sam show, glumac je podijelio kako godinu dana prije nego je postao opasni Gustavo Fring za Breaking Bad, tražio je sve moguće načine za izlaz iz svoje naizgled bezizlazne financijske situacije. Kako je njegov svekar radio s osiguranjima, Esposito je počeo ispitivati vlastitu ženu na koliko je on osiguran.

U mojoj glavi izlaz je bio… ‘Hej, isplaćuje li se životno osiguranje ako netko počini samoubojstvo? Dobiva li se nešto za kruh?'” Osim što mu nije znala odgovoriti na pitanje jer je malo kompliciranija situacija, njegova žena uopće nije sumnjala u ono što mu je bilo na pameti.

Moja žena nije imala pojma zašto to pitam. Počeo sam spletkariti. Kad bi samo pronašao nekoga tko bi me sredio, nesretna smrt, [moja djeca] bi dobila osiguranje. Imao sam četvero djece. Želio sam da imaju život. Bio je to težak period. Doslovno sam razmišljao o uništenju sebe kako bi oni mogli preživjeti. Eto koliko sam nisko bio.”

The Mandalorian - Giancarlo Esposito
Giancarlo Esposito kao Moff Gideon u seriji ‘The Mandalorian’ (Foto: Lucasfilm)

‘Breaking Bad’ kao slamka spasa

Mada nije bio nepoznato lice budući da je glumio u hvaljenim filmovima poput Učini pravu stvar (Do the Right Thing, 1989.), Privedite osumnjičene (The Usual Suspects, 1995.), ili Malcolm X (1992.), u godinama koje su prethodile Gustavu Fringu pojavljivao se samo u malim, epizodnim ulogama TV serija i manjih filmova. To očito nije bilo dovoljno da njegova obitelj preživi, stoga je imao crne misli o vlastitom ubojstvu.

To je bio prvi nagovještaj da postoji izlaz, ali ne bi bio ovdje za svoju djecu, da sam im dostupan. Tada sam počeo razmišljati kako to nije održivo jer bi bol koju bih im prouzročio trajala doživotno, a postojala bi i doživotna trauma koja bi samo produžila generacijsku traumu od koje se pokušavam odmaknuti. Svjetlo na kraju tunela bio je ‘Breaking Bad’.”

Zahvaljujući tome, glumac je još s nama i ako bilo kojem projektu treba opasan, cool lik koji na pasivno-agresivan način kaže što slijedi ako ga se ne posluša, Giancarlo Esposito je uvijek savršen izbor za takvu ulogu. Svoju ulogu Gusa Fringa Esposito je ponovio u seriji Better Call Saul (2015.), a nakon toga uslijedile su uloge u hit serijama The Boys (2019.), The Mandalorian (2019.), i Gospoda (The Gentlemen, 2024.). Trenutno ga se može vidjeti u novom horor filmu Abigail kao poslodavca grupi kriminalaca koji otimaju kćer moćne osobe iz podzemlja. No, nitko od njih se neće dobro provesti.

Ako vi ili netko koga znate ima misli o samoubojstvu, molim vas nazovite Plavi telefon na broj 01/4831-677 ili Hrabri telefon za mlade (116-111) i odrasle (0800-0800).

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru