Nakon žestokih kritika seta novog filma Francisa Forda Coppole, Adam Driver hvali slavnog redatelja

Iako se početkom godine pisalo o problemima na snimanju novog filma legendarnog redatelja, zvijezda Ferrarija ističe da svi svaki film trebao biti baš poput Megalopolisa.

Film Francisa Forda Coppole o kojem sanja već 40-ak godina prebrodio je (i još uvijek brodi) brojne probleme, no unatoč tome glavni glumac, Adam Driver ističe da bi svi filmovi trebali biti baš ovakvi kakav je Megalopolis.

Naime, slavni 84-godišnji redatelj, čiji se naslovi poput Kuma (The Godfather, 1972.) ili pak Apokalipsa danas (Apocalypse Now, 1979.) smatraju jednim od najboljih filmskih ostvarenja 20. stoljeća, trenutačno radi SF film o arhitektu koji pokušava rekonstruirati New York nakon katastrofe.

Iako se govorilo o problemima na setu koji se, između ostalog, odnose i na to da su neki članovi filmske ekipe projekt napustili tijekom produkcijske faze, zvijezda Ferrarija, Adam Driver, svoje iskustvo snimanja s legendarnim redateljem, ocjenjuje odličnim.

“Budući da je film sam financirao, samo snimanje pružilo mi je jedno od najboljih, ako ne i najbolje iskustvo koje sam do sada imao. Nije bilo suvišnih razgovara, bilo je jasno da ima kontrolu nad filmom koji želi snimiti. Mislim da bi svi filmovi trebali imati takav proces snimanja, Coppola je na mene ostavio dojam najvelikodušnije i najfilozofskije osobe koju poznajem. Uživao sam radeći i razgovarajući s njim”, rekao je Driver.

‘Ferrari’ s Adamom Driverom u naslovnoj ulozi u hrvatska kina dolazi 28. prosinca 2023. (Foto: STXfilms)

No, osim Driverovog, pozitivnog, osvrta na snimanje Megalopolisa, u javnost su došla i ona suprotnog predznaka.

Tako je početkom 2023. objavljeno da je više članova filmske ekipe, među kojima i David Scott te Beth Mickle iz umjetničkog odjela, napustilo set što je usporilo produkciju koja je onda morala tražiti nove osobe koje bi nastavile njihov posao.

K tome, poznata je priča prema kojoj Coppola već desetljećima želi snimiti ovaj film. Sama ideja datira iz ’80-ih godina 20. stoljeća, na samom početku ovog stoljeća, Francis Ford Coppola, odvažio se te pokuša započeti projekt, no 2007. je od njega odustao. Ipak, čini se da mu njegova vjera u ovaj projekt nije dala mira te ga je iznova pokrenuo 2019. godine odlučivši ga sam financirati.

Unatoč svim problemima, snimanje filma završeno je u ožujku ove godine. Trenutačno je aktualna faza postprodukcije, no datum objave filma još uvijek nije objavljen.

Scenarij je napisao sam Coppola koji je, uz Michaela Bedermana, i producent filma, osim Drivera, glumačku postavi, između ostalih, čine i Forest Whitaker, Nathalie Emmanuel, Jon Voight, Laurence Fishburne, Shia LaBeouf, Jason Schwartzman, Kathryn Hunter, Talia Shire, Dustin Hoffman, Giancarlo Esposito te D. B. Sweeney.

O autoru

O autoru