Emotivni početak Pulskog filmskog festivala

Jubilarno 70. izdanje Pulskog filmskog festivala otvoreno je uz “domaći” film Hotel Pula te prisjećanje slavnih trenutaka jednog od nastarijih europskih festivala.

Uz sjećanja na slavna vremena, laserski show i pulski film, otvoren je 70. Pulski filmski festival. Krcata Arena, organizatori kažu da je bilo više od 5500 gledatelja, pružila je savršenu kulisu za prvi “pulski” film koji je otvorio Pulu – emotivnu dramu Hotel Pula redatelja Andreja Korovljeva.

Srce i duša za film

“Dok sam bio klinac, ekipno smo dolazili iz kvarta i preskakali ogradu i sjedili gore na travi. Ja sam bio njima malo čudan jer sam upijao te filmove i gledao ih sve i fakat ih doživljavao i proživljavao. Da mi je tada netko rekao da ću stajati na ovoj pozornici, pred ovolikom publikom i predstavljati debitantski film, rekao bih mu da je apsolutno lud. Pozdravljam publiku, ljubitelje filma, moju ekipu iza i ispred kamere koji su dali srce i dušu u ovaj film. Projekciju posvećujem Jasminu Telaloviću koji nas je prerano napustio”, kazao je Korovljev uoči projekcije.

Prije njega pred publiku su izašli “velikani pulske povijesti”, filmaši koji su godinama živjeli uz festival i na njemu ostvarili zapažene uspjehe. Najavljujući bogat filmski program, na pozornici su se svojih prvih dana na Puli: producentica Ankica Jurić Tilić i glumac Goran Bogdan, redatelj Goran Marković i glumica Lana Barić, glumica Eva Ras i redatelj Rajko Grlić, glumica Jadranka Đokić i bivša ravnateljica Festivala Gorka Ostojić Cvajner.

Pulska večer

Koliko festival znači Puli, ali i Pula festivalu, pokazalo se po sjajnoj atmosferi koja je vladala tijekom cijele večeri.

“Hvala što ste došli proslaviti s nama ovaj jubilej i što ste došli podržati Andreja i sjajnu ekipu Hotela Pula. Volio bih da se ovakve večeri nastave kroz cijeli tjedan i da na ovakav lijep način obilježimo 70. Pulu”, izjavio je umjetnički ravnatelj Festivala Danijel Pek.

Pogledajte kako je bilo na otvorenju 70. Pulskog filmskog festivala.

O autoru

O autoru