‘Nemoguća misija: Odmazda – Prvi dio’: Hayley Atwell je čekala preko 17 godina za svoj prvi blockbuster film

S novom ‘Nemogućom misijom’ trenutno u kinima, Hayley Atwell je napokon dobila priliku zasjati u svom prvom blockbusteru.

Mada je Hayley Atwell glumila Peggy Carter u više Marvelovih filmova, uvijek je bila lik u pozadini priča nekih drugih likova, prvenstveno onih Kapetana Amerike. Ali ovaj puta to nije slučaj.

‘To mi nikad prije nije bilo omogućeno’

U Nemoguća misija: Odmazda – Prvi dio (Mission: Impossible – Dead Reckoning Part One), Atwell je konačno u centralnom dijelu priče i njen lik Grace više puta nadmudri Tom Cruiseovog Ethana Hunta. U razgovoru za The Hollywood Reporter glumica nije sakrila oduševljenje svojom ulogom.

Konačno sam dobila povjerenje i platformu… da pokažem veći raspon i više emocionalne dubine u franšizi ili nečemu ovako velikom, što mi prije nije bilo omogućeno. Tako da imam ovu vječnu zahvalnost Tomu i McQ-u, koji su mi osigurali resurse i sustav podrške svaki dan na snimanju kako bih mogla napredovati. To je bilo oslobađanje koje je dugo dolazilo. Nakon 17 godina u ovoj industriji, napokon sam mogla napraviti nešto na ovoj razini, s ovakvom kvalitetom snimanja filmova, a to mi nikad prije nije bilo omogućeno.”

Hayley Atwell
Hayley Atwell kao Grace u filmu Nemoguća misija: Odmazda – Prvi dio (Paramount)

Redatelja je zadivila kazališnom ulogom

Izbor Atwell za ulogu Grace nije bio slučajan, jer to nije bio prvi susret glumice, Toma Cruisea te redatelja i scenarista Christophera McQuarriea. Ona je već ranije imala audiciju za Cruiseov i McQuarriejev film Jack Reacher (2012.), ali tek je godinu dana kasnije uspjela impresionirati jednog od njih. 2013. godine Hayley Atwell glumila je na kazališnim daskama u produkciji Trafalgar Studiosa u The Prideu, na kojoj je bio prisutan Christopher “McQ” McQuarrie. On je bio toliko zapanjen njenom izvedbom uživo da ju je izveo na večeru i rekao kako bi volio jednog dana napisati ulogu za nju. “Ono što si napravila na pozornici, želim to. Želim to objediniti. Ne znam kakav bi bio lik ili priča…”

Tom Cruise je na snimanju stavio život u ruke Hayley Atwell

Hayley Atwell je ulogu očito dobila i odradila ju maestralno, a u jednom dijelu filma ona i Tom Cruise sudjeluju u automobilskoj potjeri na ulicama Rima, gdje ona preuzima volan sve dok su njih dvoje vezani lisicama jedno za drugo. Poznavajući Toma Cruisea koji je uvijek dobro pripremljen i discipliniran za svoje filmove, Atwell je isto tako nastojala držati tempo.

Postoji oko 20 minuta snimke gdje [driftamo] iznova i iznova“, kaže Atwell. “Onda je Tom izazvao pljesak ekipe, a McQ je rekao, ‘Tom je upravo tada stavio svoj život u tvoje ruke i ne bi ti to dopustio da nije vjerovao kako se možeš brinuti za njega. .’ Tako da im nikad ne nedostaje pohvala kad glumci dođu i uspiju snimiti što traže od vas. To je trenutak koji nikad neću zaboraviti.”

Nemoguća misija: Odmazda – Prvi dio se može već danas pogledati u svim kinima.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru