Disney potvrdio da se snima ‘Snježno kraljevstvo 3’

Nakon duljeg šuškanja, Bob Iger je otkrio da je nastavak priče o Elsi i Anni već u pripremi, ali i da studio namjerava snimiti nove nastavke serijala Priča o igračkama te Zootropola. Također je najavio i – brojne otkaze u Disneyu.

Ako se pita Boba Igera, čelnog čovjeka hollywoodskog studija The Walt Disney Company, put prema prosperitetu ide utabanim stazama. Tako je u razgovoru s dioničarima o Disneyjevim prihodima u prvom kvartalu ove godine Iger otkrio da su zeleno svjetlo dobila čak tri nastavka popularnih serijala – Snježno kraljevstvo, Priča o igračkama i Zootropola.

Od navedenog trojca, najviše je interesa izazvao povratak u snježno kraljevstvo Arendelle. Anna i Elsa vratit će se u Snježnom kraljevstvu 3 na veliku radost gledatelja. Snježno kraljevstvo bilo je jedan od najvećih hitova 2013., a nastavak je snimljen 2019. Animirani filmovi su zajedno zaradili više od 2.7 milijarde dolara u kinima.

Glazbeni hitovi

Popularnosti filma zasigurno je pomogla i hit pjesma Let It Go, dok je nastavak imao nešto manje popularni hit Into the Unknown. Još nije potvrđeno, ali se pretpostavlja da će biti tako, hoće li se u treći film iz serijala vratiti glumice Kristen Bell i Idina Menzel koje su posudile glasove princezama Anni i Elsi.

Iako nisu dočekani s toliko oduševljenja, nema sumnje da će novi nastavci Priče o igračkama i Zootropole također poboljšati financijsku situaciju hollywoodskog studija.

Priča o igračkama 4 (Foto: The Walt Disney Company)

Priču o igračkama režirao je 1995. John Lasseter. Kada je došla u kina unijela je pravu revoluciju u svijet animiranog filma te pomogla da se Pixar vrlo brzo pozicionira kao jedan od najsnažnijih animacijskih studija. Uslijedila su tri nastavka, uglavnom pozitivno primljena i od kritike i od publike, a činilo se da nakon idiličnog završetka Priče o igračkama 4 iz 2019. nema potrebe za nastavkom.

Više od milijardu razloga

Za snimanje nastavka animiranog hita Zootropola iz 2016., Disney ima više od milijardu razloga. Naime, crtić Byrona Howarda i Richa Moorea zaradio je više od milijardu dolara, pa je zapravo čudno što i ranije nije snimljen nastavak.

Uz niz dobrih vijesti, Iger je dioničarima prezentirao i one loše. Uz brojne mjere ušteda, najstrašnije zvuči ona da se spremaju otkazi za čak 7 tisuća Disneyevih djelatnika.

O autoru

O autoru