Američka pita: Universal kreće snimati novi film prema ideji Sujate Day

Nova Američka pita je dobila zeleno svjetlo, a scenarij za film će napisati glumica serije Nesigurna (2016) te redateljica i scenaristkinja filma Definiciju molim (2020) Sujata Day.

Prema The Hollywood Reporter-u novi film franšize Američka pita je u pripremi od strane Universala. Američka pita, film iz 1999. koji je pokrenuo trend tinejdžerskih prostih komedija dobio je i tri direktna nastavka, kao i video serijal od pet spin-offova Američka pita predstavlja, od kojih je zadnji izašao 2020.

Novi film će se temeljiti na novoj ideji Sujate Day o čijoj se radnji za sada ne zna ništa, ali se film opisuje kao „nešto potpuno novo“.

Karijera Sujate Day je započela ispred kamere, a proslavila se ulogom Sarah u seriji Nesigurna, no već je ranije surađivala sa zvijezdom serije Issom Rae na njenoj web seriji Zgode i nezgode neobične crne djevojke. Njen dugometražni redateljski debi Definiciju molim je osvojio nagradu žirija za najbolju priču na CAAMFest-u, nagradu za najbolji film na Festivalu indijskog filma u Cincinnatiju, kao i mnoge druge nagrade. Prava za distribuciju je kupio ARRAY koji je u vlasništvu redateljice Ave DuVernay.

Američka pita 2 (American Pie 2)
Chris Klein, Seann William Scott, Scott Biggs, Eddie Kaye Thomas i Thomas Ian Nicholas u filmu Američka pita 2 © Universal Pictures

Originalna Američka pita je komedija o četvorici prijatelja koji sklope dogovor da će izgubiti nevinost prije maturalne zabave što naravno rezultira urnebesnim dogodovštinama. Film kojeg je napisao Adam Herz i kojeg su režirali Chris i Paul Weitz zaradio je više od 235 milijuna dolara u svijetu uz relativno mali budžet od 11 milijuna. To im je bila odskočna daska za početak karijera budući da je svoj trojici to bio prvi film.

Isto tako, film je od glumačke postave koju čine Jason Biggs, Alyson Hannigan, Sean William Scott, Tara Reid, Chris Klein, Mena Suvari, Shannon Elizabeth i Jennifer Coolidge učinio velikim zvijezdama, a originalne filmove rado pogledamo i danas.

O autoru

O autoru