David Fincher otkrio zašto je Brad Pitt odbio glavnu ulogu u filmu ‘The Killer’

Nakon što je Brad Pitt glumio u njegovim filmovima Sedam, Klub boraca i Neobična priča o Benjaminu Buttonu, hvaljeni redatelj priželjkivao je i četvrtu njihovu suradnju, no glumcu se nije svidio lik koji je trebao tumačiti.  

Nema sumnje, njemačko-irski glumac Michael Fassbender napravio je odličan posao u akcijskom trileru The Killer, no on nije bio prvi izbor redatelja za naslovnu ulogu. Naime, David Fincher priželjkivao je drugog glumca u glavnoj ulozi, njemu dobro znanog s obzirom na to je već glumio u nekoliko njegovih filmova. Riječ je o Bradu Pittu, no on je pak glatko odbio 61-godišnjeg redatelja.  

“Prvo sam razmišljao o Bradu, tamo još 2008., no on je rekao da je ta uloga previše nihilistička za njega. Tad sam se dao u razmišljanje kome bi uloga najbolje odgovarala… Trebao mi je netko tko bi prihvatio taj specifični aspekt lika. Nakon 10-ak ili čak i više godina, kad se smo Andy (scenarist Andrew Kevin Walker, op. a.) i ja uhvatili tog projekta, sjetio sam se Michaela Fassbendera. Poslao sam scenarij na čitanje uz poruku: ‘Volio bih da ovo pročitaš. Ne znam čime se trenutačno baviš, znam da se utrkuješ…’. Nekoliko sami kasnije nazvao me je i rekao da prihvaća ulogu”, prisjetio se hvaljeni redatelj koji je filmom The Killer, temeljenom na istoimenom  francuskom stripu autora Alexisa “Matza” Nolenta i ilustratora Luca Jacamona, prekinuo kreativni “post”.

Filmske pauze

Naime, prošlo je tri godine od posljednjeg filma Davida Finchera do njegovog najnovijeg, The Killer. Godine 2020. objavljena je (Netflixova) biografska drama Mank o scenaristu Hermanu J. Mankiewiczu i njegovom radu na scenariju za film Građanin Kane (Citizen Kane, 1941.), redatelja, koscenarista, producenta i glavnog glumca Orsona Wellesa.

Michael Fassbender nije bio prvi Fincherov odabir (Foto: Netflix)

Prva je to suradnja Finchera i Fassbendera koji je ovim filmom, također prekinuo vlastitu filmsku pauzu. On se, pak, posljednji put, prije The Killera, pojavio u filmu X-Men: Mračni Feniks (X-Men: Dark Phoenix, 2019.). U novom filmu, koji je od 10. studenoga moguće pogledati na Netflixu, glumi profesionalnog ubojicu koji počinje “fušariti” u svom poslu što mu je ugrožava samo posao, nego i život…

Utrkivanje koje je Fincher spomenuo u poruci koji je 46-godišnjeg glumcu poslao uz scenarij, odnosi se na njegovu strast prema motoutrkama koja ga je nagnala da se 2017. okuša u automobilskim utrkama, a nakon što je probao, nastavio se utrkivati.

A kad se pojavio pred kamerama nastavio je snimati da se u petak, 17. studenoga, u američkim kinima očekuje biografski sportski film Next Goal Wins, redatelja, koscenarista i jednog od producenata filma, Taikija Waititija, u kojem glumi glavnog lika, a isti dan filmskoj publici bit će predstavljena i komedija još jednog redatelja koji je ujedno i koscenarist te producent filma, Davida Sandberga. Riječ je o filmu Kung Fury 2 u kojem Fassbender glumi uz (redatelja) Davida Sandberga, Arnolda Schwarzeneggera, Ralfa Moellera i druge.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Neuhvatljiva četvrta suradnja

     Iako se nije školovao za redatelja, David Fincher prometnuo se u jednog od mnogima omiljenih, pogotovo kad je riječ o psihološkim trilerima. Prvi film koji je režirao bio je Alien 3 (1992.) , a pažnju na sebe skrenuo je već drugim svojim filmom, Sedam (Se7en, 1995.). Bio je to u film u kojem je prvi put surađivao s Bradom Pittom koji je, uz Morgana Freemana, tumačio jednu od dvije glavne uloge. Zapravo, upravo zahvaljujući ovom trileru, te filmovima Intervju s vampirom (Interview with the Vampire, 1994,), Legenda o jeseni (Legends of the Fall, 1994.) i Dvanaest majmana (12 Monkeys, 1995.) objavljenim u vrlo kratkom periodu, Pittu su se otvorila vrata uspjeha, a on nije propustio priliku kroz njih proći.

     Pitt i Fincher ponovo su surađivali 1999. Tad mu je hvaljeni redatelj namijenio ulogu kontraverznog, ali nezaboravnog Tylera Durdena uz jednako intrigantnog Edwarda Nortona. Naravno, riječ je o filmu Klub boraca (Fight Club), a njihova treća suradnja bila u filmu Neobična priča o Benjaminu Buttonu (The Curious Case of Benjamin Button, 2008.), koji je Pittu omogućio prvu nominaciju za Oscara za najboljeg glumca.

     Obojica su priželjkivala novu suradnju i to u nastavku filma Svjetski rat Z (World War Z, 2013.). Originalni film režirao je  Marc Forster, a Pitt je glumio uz Mireilleu Enos i Jamesa Badgea Dalea. Unatoč njihovoj dobroj volji projekt nije (još) realiziran.

     O autoru

     O autoru