Courtney Love: “Bila sam bijesna na Brada Pitta jer je htio glumiti Kurta”

Courtney Love tvrdi kako ju je oštro protivljenje da Brad Pitt tumači Kurta Cobaina koštalo uloge u filmu Klub boraca. “Bila sam bijesna kad su me pitali slažem li se da Brad Pitt glumi Cobaina. Zbog toga sam izgubila ulogu u filmu Klub boraca”, objasnila je udovica prerano preminulog glazbenika.

Courtney Love gostovala je na WTF podcastu Marca Marona i iznijela neke zanimljive tvrdnje o otkazu u produkciji Kluba boraca. Kaže kako je prvotno odabrana da se u hit filmu pojavi kao Marla Singer, lik kojeg tumači Helena Bonham Carter.

Love je tako trebala glumiti u filmu s Bradom Pittom i Edwardom Nortonom, no tvrdi da je zbog svađe s Pittom dobila je otkaz.

Fotografija iz filma Klub boraca © Twentieth Century Fox Home Entertainment

Pomisao da Pitt tumači Cobaina pjevačicu je potpuno razbjesnila

Prije početka snimanja filma Love kaže kako ju je nazvao redatelj Gus Van Sant (The Elephant) i rekao joj kako je Brad Pitt zainteresiran da tumači ulogu Kurta Cobaina u biografskom filmu o legendarnom frontmenu Niravne.

S obzirom na to da je Love igrala najznačajniju ulogu u Cobainovu životu htjeli su njen blagoslov. Kako kaže Love, pomisao da Brad Pit tumači Cobaina potpuno ju je razbjesnila.

Helena Bonham Carter u filmu Klub boraca

Pjevačica priznaje kako nije mogla pogledati film Klub boraca

Love kaže kako je nakon tog telefonskog poziva u kojem je nepristojno otpilila Brada Pita primila poziv od Davida Finchera, redatelja Kluba boraca.

Fincher ju je obavijestio da je izbačena iz glumačke postave filma. Pjevačica kaže kako nakon otkaza nije mogla pogledati film. Pritom je sigurna da je otkaz zaradila jer izravno nije dopustila Pittu da glumi njenog pokojnog supruga.

Par godina kasnije Brat Pitt zadobio je još jedan udarac zbog biografskog filma o Cobainu

Love tvrdi kako je par godina nakon telefonskog obračuna ponovo vodila isti razgovor s Bradom Pittom.

Ovoga puta, iako je odgovor ostao negativan, razgovor je bio puno ugodniji. Naime, Brad Pitt je htio u svojoj produkcijskoj kući Plan B napraviti biografski film o Kurtu Cobainu.

Taj razgovor vodili su 2020. godine, a iako je prošlo 16 godina od Cobainove smrti, Love još uvijek nije željela da Brad Pitt bude dio biografskog filma o njenom suprugu.

Kaže kako mu je to i rekla, ali puno blaže nego prvi puta.

Ako ne shvaćaš mene, ne možeš shvatiti ni Kurta

“Imali smo Zoom sastanak. Rekla sam mu kako nisam sigurna mogu li mu vjerovati. Isto tako nisam sigurna koliko su mu filmovi profitabilni. Oni su stvarno dobri filmovi o društveno važnim temama, ali rekla sam mu što mislim. Ako ne shvaća mene, ne može shvatiti ni Kurta. A ja nisam sigurna da on shvaća tko sam ja. To je bilo to.”

Courtney Love

Pitt će jednostavno morati u filmu uživati kao obožavatelj

Još uvijek nema pravog biografskog filma o Kurtu Cobainu, iako je Gus Van Sant režirao film pod nazivom Last Days koji prati glazbenika koji jako podsjeća na pjevača Nirvane.
S druge strane, Love kaže kako jednog dana želi vidjeti biografski film o Cobainu, ali s pravim ljudima.

Pitt će jednostavno morati u filmu uživati kao obožavatelj, jer po svemu sudeći nije dobrodošao u produkciji ovog biografskog filma.

O autoru

O autoru