Zaca Efrona na snimanju ‘Iron Clawa’ zafrkavali zbog njegove uloge iz mladih dana

Iako se filmom proteže ozbiljna, dapače, tragična tema, glumačka postava jasno daje do znanja da su se tijekom snimanja filma dobro zabavljali.

Predstavljajući novi film “tvornice hitova”, A24, glumačka postava filma The Iron Claw jasno je dala do znanja da u filmu u prvom planu nije sportska, nego ona mračnija, privatna priča obitelji Von Erich. No, unatoč ozbiljnoj temi, svaki zajednički razgovor koji su glumci imali s novinarima nedvojbeno je pokazao njihovo zadovoljstvo zbog sudjelovanja u projektu, a to je djelomično posljedica još jedne stvari koja je više nego očita gdje god se pojave – činjenice da su se na setu jako dobro zabavljali. Tako su već ranije rekli da su po završetku snimanja redatelju, scenaristu i producentu Seanu Durkinu rekli da ih prijavi na profesionalno, WWE natjecanje, a sad su otkrili i da su Zaca Efrona zafrkavali podsjećajući ga na film koji je snimio kao 19-godišnjak, High School Musical (2006.).

Naime, Stanley Simons, koji glumi Mikea Von Ericha, otkrio je da su pjesme iz jednog od najpopularnijih Disneyjevih filmova, danas 36-godišnjem, glumcu pjevali tijekom pauza koje su imali na snimanju. Između ostalog, pjevali su mu i kad su snimali scenu kućne zabave, a inicijativa je bila Simonsova.

Nezaboravna zabava

“Počeo sam Zacu pjevati dijelove pjesama ‘Breaking Free’. To je nešto što nikada neću zaboraviti! On me je prekinuo rekavši da nisam pogodio tonalitet, no počeo sam iznova i mislim da sam odlično otpjevao!”, kaže Simons, a te se zgode sa smiješkom na licu prisjetio i sam Efron koji u filmu tumači Kevina Von Ericha.

“Sjećam se da je to bio jedan od najzabavnijih dana na setu”, dodao je Efron te pojasnio što želi reći.

“Snimanje kućne zabave može proći ili dobro ili loše. Puno je ljudi koji su ‘zapeli’ u istoj prostoriji na dulje vrijeme i to samo po sebi može biti pomalo zastrašujuće. No, ovo je bilo poput srednjoškolske zabave!”, objasnio je Efron koji u popularnom Disneyjevom filmu glumi Troyja Boltona, ključnog igrača školske košarkaške reprezentacije. On se, na školskim karaokama, zaljubljuje u sramežljivu učenicu koja ‘rastura’ kemiju, Gabrielu Montez, koju pak glumi Vannesa Anne Hudgens. Film je vrlo brzo nakon premijere na samom početku 2006. godine postao najuspješnijim filmom koji je Disney Channel Original Movie ikad Imao. Ne čudi stoga da su slijedili nastavci – High School Musical 2 (2007.) te High School Musical 3 (2008.).

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     “Nos” za detalje

     I drugi su glumci podijeli neke zanimljivost o međusobnim odnosima članova glumačke ekipe ili pak samom filmu. Tako je Jeremy Allen White, koji tumači Kerryja Von Ericha, istaknuo redateljev fokus na detalje.

     “Naš odjel s garderobom bio je izrazito specifičan, a isto bismo mogli reći i za frizure i šminku. Sean je oformio uistinu odličan tim koji je se pobrinuo da sve izgleda autentično”, rekao je White, a Efron se složio s njim te dodao da je od velike koristi bilo i to što se Durkin mogao prisjetiti mečeva odgledanih u svojoj mlađoj životnoj dobi.

     “Nevjerojatno je čega se sve sjeća s televizijskim prijenosa od prije 40-ak godina”, rekao je Efron te priznao da su ti detalji uvelike pomogli glumcima.  

     The Iron Claw trebao bi biti objavljen sljedećeg tjedna, a prve kritike za ovaj biografski film imaju samo pozitivne reakcije. Štoviše, mnogi ga nazivaju najboljim filmom A24, producentske kuće koja je već iznjedrila niz odličnih filmova među kojima su i Naslijeđeno zlo (Hereditary, 2018.), U eteru (Talk to Me, 2022.) te dobitnik ovogodišnjeg Oscara za najbolji film, Sve u isto vrijeme (Everything Everywhere All At Once, 2022.).

     O autoru

     O autoru