Profesionalni hrvač ističe ‘The Iron Claw’ kao jedan od rijetkih relevantnih filmova o hrvanju

Prema riječima aktualnog AEW svjetskog prvaka u hrvanju i glumca, Maxwella Jacoba Friedmana, filmovi o ovom sportu obično sadrže niz netočnih detalja zbog kojih ih hrvači ne vole gledati, no ne i The Iron Claw.

Ako se nekome vijest o tome da se glumačka ekipa filma The Iron Claw osjeća spremnom za borbom u profesionalnom ringu činila pretjeranom, stiže potvrda da je njihov osjećaj itekako utemeljen. Naime, film koji je u američkim kinima premijeru imao 22. prosinca, a početkom veljače bi trebao doći i u europska kina, niže pohvale i publike i kritičara, ali i profesionalnih hrvača.

Riječ je o ekranizaciji istinite priče o legendarnoj obitelji Von Erich u kojoj braću glume Zac Efron, Jeremy Allen White i Harris Dickinson, dok se u manjoj ulozi, onoj Lancea Von Ericha, njihovog “brata po ringu”, ali ne i po krvi, pojavio aktualni AEW svjetski prvak u hrvanju, Maxwell Jacob Friedman, poznat i kao MJF.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     On je, komentirajući svoju ulogu za ComicBook.com, rekao da razumije da je njegova uloga u filmu svedena na minimum jer ne utječe previše na privatnu priču o obitelji Von Erich koja čini okosnicu filma.

     “Film donosi priču o braći, njihovom međusobnom odnosu i odnosu s ocem koji je vršio veliki pritisak na njih. Koliko god je bilo zabavno snimati s njima, svjestan sam da scena u kojoj se pojavljujem nema važnu ulogu u cijeloj priči”, rekao je MJF te pohvalio glumačku postavu i redatelja i scenarista Seana Durkina zbog načina na koji su u filmu prikazali hrvanje.

     Naime, on ističe da većina filmova o profesionalnom hrvanju ima detalje koji profesionalni hrvači ne mogu “prožvakati”, no ne i The Iron Claw.

     “To je jedna od najboljih filmskih adaptacija profesionalnog hrvanja. U drugim filmovima ima situacija koje nisu u skladu s pravilima ovog sporta, primjerice, kad hrvač u nepovoljnijoj poziciji ostane okrenut prema podu. Toga nema u ovom filmu. Filmska ekipa uistinu je uspjela realno prikazati hrvanje, ne samo generacije hrvača kojoj su pripadali Von Erichovi, nego profesionalnog hrvanja uopće”, objasnio je Maxwell Jacob Friedman.

     O autoru

     O autoru