Dwayne Johnson želi snimati ‘važne filmove’

U filmu Smashing Machine utjelovit će legendarnog borca Marka Kerra, no Dwayne Johnson otkrio je i da će, kao producent, ispričati i priču o hrvačkoj legendi Ricu Flairu.

Dwayne Johnson najavio je povratak na Wrestlemaniju XL, čije će jubilarno, 40 izdanje biti održano 6. i 7. travnja, no to ne znači da napušta filmsku industriju. Dapače, 51-godišnji glumac i bivši profesionalni hrvač, nedavno je najavio prekretnicu u svojoj holivudskoj karijeri, odnosno rekao je da želi snimati “važne filmove”. A čini se da bi prvi takav film trebao biti biografski i to o hrvačkoj legendi, Ricu Flairu.

“Moja karijera dosegla je onu točku kad želim nešto promijeniti, odnosno posvetiti se projektima koje na neki način smatram važnim”, objasnio je Johnson.

“The Rock” to je otkrio u podužem postu na X-u u kojem je najavio da će film producirati njegova producentska kuća Seven Bucks Productions. Osim toga, istaknuo je da mu projekt osobno puno znači jer mu je “The Nature Boy” bio idol u djetinjstvu, a kasnije, kad je i sam zakoračio u svijet hrvanja, s poštovanjem je gledao na sva njegova dostignuća.

Poplava hrvačkih filmova

Johnson je već više od dva desetljeća prisutan u filmskoj industriji. Između ostalih filmova, zapažena je njegova uloga Lukea Hobbsa u franšizi Brzi i žestoki, ali i ona Black Adama u DCU-u. Ove godine imat ćemo ga prilike vidjeti u božićnoj akcijskoj komediji Red One, ali i čuti u animiranom filmu Moana 2 u kojem će glas posuditi Mauiju. Osim toga, početkom ove godine dogovorio je glavnu ulogu u novom biografskom filmu nezavisne produkcije kuće A24 koja, nakon Iron Clawa, donosi novu hrvačku priču – Smashing Machine. Riječ je o biografskom filmu o Marku Kerru, legendarnog borca mješovitih borilačkih vještina (MMA) i dvostrukog UFC prvaka. Smashing Machine režirat će Barry Safdie, redatelj hvaljenog kriminalističkog trilera Uncut Gems u kojem glavnu ulogu tumači Adam Sandler.

O filmu o Ricu Flairu priča se već nekoliko godina, no čini se da je uspjeh filma ‘Iron Claw’ tu ideju ‘gurnuo’ u realizaciju (Foto: A24)

O snimanju filma o Ricu Flairu govorilo se još 2020. godine. Tada je sam Flair proširo tu vijest, nazivajući ju još uvijek neslužbenom. Čini se da je sada ideja “sazrjela”, a njezinom prihvaćanju i planiranju realizacije svakako je doprinio uspjeh Iron Clawa, redatelja Seana Durkina. Riječ je o osobnoj i profesionalnoj priči hrvačke obitelji Von Erich koju su pratili sportski uspjesi i obiteljske tragedije. Iako na Rotten Tomatoesu bilježi velik uspjeh (89 posto), a publika i kritika posebno hvale izvedbu Zaca Efrona koji tumači Kevina Von Ericha, film nije dobio niti jednu nominaciju za Oscara.

Glavni glumac još uvijek nepoznat

Osim Johnsona, i Flair se oglasio na društvenim mrežama zahvalivši The Rocku te istaknuvši da je uzbuđen zbog filma koji za njega predstavlja “životni san”.

Lik Rica Flaira se pojavio i u filmu Iron Claw. Glumio ga je Aaron Dean Eisenberg, kome će biti povjerena glavna uloga u biografskom filmu o slavnom hrvaču, još nije poznato. Danas 74-godišnji Flar iza sebe ima neupitno bogatu sportsku ostavštinu, ali isprekidanu problematičnim epizodama iz privatnog života, nerijetko obilježene problemima s alkoholom koji su na kraju ostavili traga na njegovo zdravlje.     

O autoru

O autoru