Fincherov dugo iščekivani triler ‘The Killer’ uskoro na Netflixu

Film The Killer je nedavno premijerno prikazan na Venecijanskom filmskom festivalu, a prve reakcije kritičara su, većinom, bile izrazito pozitivne.

U svijetu filma, ime Davida Finchera donosi asocijaciju na jedinstven pristup i izvanredna filmska ostvarenja. Njegova pažnja prema detaljima i sposobnost stvaranja napetih filmova postavili su visoke standarde u Hollywoodu. Filmografija ovog redatelja obiluje naslovima koji su osvojili kritičke pohvale, uključujući trilere poput Sedam i duboke karakterno usmjerene drame kao što je Klub boraca.

Nakon devet godina pauze, David Fincher se vraća na scenu s još jednim izvanrednim trilerom o ubojici, ekskluzivno dostupnim na Netflixu od 10. studenog 2023. godine.

Radnja filma The Killer

Film The Killer je adaptacija istoimenog grafičkog romana Alexa Nolenta u čijem središtu  priče je tajanstveni plaćeni ubojica, kojega glumi Michael Fassbender. Glavni lik, suočen s dosadom kao ključnim izazovom u svom poslu, promišlja o univerzalnoj nemoralnosti dok strpljivo čeka na svoj zadatak – ubiti jednu VIP osobu. Unatoč svojim smrtonosnim vještinama, nešto nepredviđeno krene po zlu, izazivajući gnjev bogatih i nemilosrdnih osoba koje su ga unajmile.

U filmu The Killer, pažnju će privući iznimna postava glumaca, među kojima se ističu Michael Fassbender, Charles Parnell, Sala Baker, Tilda Swinton i drugi.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Michael Fassbender, talentirani irsko-njemački glumac, svoj put je započeo u TV seriji Združena braća , a brzo je stekao popularnost zahvaljujući filmovima kao što su Nemilosrdni gadovi i Glad. Uloga Tilde Swinton u filmu The Killer označava drugu suradnju s Davidom Fincherom nakon hit drame Neobična priča o Benjaminu Buttonu.

     Što kaže kritika na film The Killer

     Na ovogodišnjem Venecijanskom filmskom festivalu, gdje je premijerno prikazan, The Killer je dobio i prve kritike zabilježene na platformi Rotten Tomatoes te je filmu dodijeljena ocjena od 83%. Ocjena se temelji na ukupno 65 trenutačno dostupnih recenzija.

     Alonso Duralde iz The Film Verdict ističe redatelja i glavnu zvijezdu zbog njihove iznimne izvedbe u filmu The Killer, napomenuvši da se film izdvaja među brojnim drugim filmovima o plaćenim ubojicama. U svom komentaru, naglašava: “Iako je žanr plaćenih ubojica inherentno poznat, Fincher i Walker su uspjeli stvoriti uzbudljivu priču; ono što ovu priču čini posebnom su pažljivo razrađeni detalji, a ne kaos.”

     U recenziji za The Guardian, kritičar Peter Bradshaw opisuje film The Killer kao triler koji se ističe svojom sofisticiranom estetikom i stilom. Bradshaw ističe da Michael Fassbender, s njegovim izrazom lica koji odražava umor i tajanstvenost, u potpunosti utjelovljuje svoju ulogu, a filmu daje najvišu ocjenu.

     The Killer u usporedbi s drugim Fincherovim filmovima

     Na platformi Rotten Tomatoes najbolje rangiran film redatelja Davida Finchera je biografska drama Društvena mreža s visokih 96%. Drugi po redu je istinita kriminalistička drama Zodiac s ocjenom od 90%. Uspoređujući The Killer s drugim Fincherevim filmovima, trenutno se nalazi na istoj ocjeni kao Mank i Sedam, s solidnih 83%.

     O autoru

     O autoru