Ostaje li Tom Hiddleston u Marvelovom svijetu nakon završetka serije ‘Loki’?

Najhvaljenija Marvelova serija iznenadila je sve završetkom druge sezone, a Eric Martin govori što to znači za Lokija koji je (navodno) došao do kraja putovanja Marvelovim svijetom.

Upozorenje – tekst u nastavku sadrži spoilere za finale druge sezone serije Loki. Čini se da je nakon 12 godina došlo vrijeme da Lokijeva priča završi (ili počinje), i to na jedan nevjerojatan način kojeg nitko nije očekivao.

Loki
Druga sezone Lokija pratila je uništenje vremena koje je zahvatilo sve (Foto: Marvel Studios)

Loki napokon dobiva svoje prijestolje

U posljednjoj epizodi serije Loki (2021.) bog nepodopština ne uspijeva spriječiti uništenje Vremenskog razboja te oživljava umiruće grane vremena spajajući ih u novu strukturu nalik Yggdrasilu, ili Stablu svjetova kako se naziva u nordijskoj mitologiji. Nakon svega što je prošao, Loki prihvaća svoju novu ulogu boga i ostaje čuvati vremenske grane na kraju vremena, u potpunoj samoći. Glavni scenarist Lokija, Eric Martin, tijekom razgovora s Deadlineom govorio je o novoj ulozi lika u MCU svijetu i njegovom putu koji ga je doveo tamo.

Ulazak u 2. sezonu, činio se kao prilika da unesemo težinu seriji i podignemo ju na novu razinu, jer smo marširali prema gore i došli do čovjeka iza kulisa, a ulozi su na kraju sezone postali iznimno visoki. Nastavimo se penjati. Nastavimo to graditi“, rekao je Martin. “Ideja je oduvijek bila da će Loki konačno dobiti svoje prijestolje kad to bude ono što najmanje želi. I poput Atlasa, on je opterećen ovom svrhom i njegova je svrha držati cjelokupno vrijeme na okupu. On je zamijenio Razboj. Postao je toliko moćan da sam može držati vrijeme na okupu.”

The Avengers
Tom Hiddlestonov Loki kao glavni negativac u ‘Osvetnicima’ imao je dug put do serije ‘Loki’ (Foto: Marvel Studios)

Lokijev kraj morao je biti težak i uvjerljiv

Kroz cijelu drugu sezonu provlačila se dvojba oko toga je li u redu što je Sylvie ubila Onog koji preostaje, tj. Kanga, ili je Loki u pravu što ga je želio poštedjeti? Bila je to dvojba koja se nije mogla riješiti, no Loki je pronašao i treću opciju koja ga je stajala na neki način, i vlastitog života kao slobodne osobe ili boga. Dogodilo se ono čega se cijeli život plašio – ostati sam.

Želim našim likovima uvijek učiniti stvari što je moguće težim. Što je put teži, pobjeda je vrjednija. Završetak je još više zadovoljavajući. Htio sam odvesti Lokija duž 50 kilometara grube ceste, učiniti ovo teškim. Jer ako ga namjeravamo podići na viši nivo da bude Bog s velikim B, on to mora zaslužiti. Doista mora biti uvjerljivo tako da sad ima nevjerojatno znanje, nevjerojatno je moćan. Ali ono što nam vrijeme svima daje je mudrost. Sada je nevjerojatno mudar. Toliko je proživio. Osjećalo se apsolutno potrebno provući ga kroz tu cjedilicu zbog svega toga.“

Loki
Loki na svojem tronu kao bog svih priča i vremena (Foto: Marvel Studios)

Hoće li se Tom Hiddleston vratiti ulozi?

Glumac Tom Hiddleston koji je utjelovio Lokija, u intervjuu kojeg je imao s Jimmyjem Fallonom dao je naslutiti kako je ovo njegovo posljednje pojavljivanje kao lika kojeg glumi već više od jednog desetljeća. Izvršni producent serije Kevin Wright rekao je da nije siguran kakve planove za Lokija ima Marvel, ali bi svi koji su radili na seriji voljeli biti uključeni u daljnji razvoj onoga što su stvorili.

Nisam samo skroman. Ne mogu vam reći kako će drugi ljudi to prihvatiti, jer jednostavno nismo vodili te razgovore… Bit će jači naglasak na pokušaju da se osigura da svi rade s istih listova, istog scenarija. Mislim da se time djelomično pokušava pridobiti te pisce s Lokijeve strane, koji su živjeli u ovom svijetu, da se možda, nadamo se, uključe u druge projekte kako bi mogli pomoći u tome, ili se poboljšaju interni razgovori među producentima,” rekao je. “Ispričali smo gotovo 12 sati Lokijeve priče s nadom da će nam netko malo doći i reći, ‘Hej, je li ovo u skladu s onim što radiš?’ Vjerojatno će nam jako pomoći.”

Loki je počeo kao prepredeni zlikovac da bi na kraju završio kao heroj koji drži sve spone svijeta u vlastitim rukama, što ga čini trenutno najmoćnijim likom u Marvelovom svijetu. No, nakon takvog uspjeha serije i savršenog završetka priče za vjerojatno najkompleksnijeg lika u Marvelovom filmskom svemiru, hoće li ga doista Kevin Feige i ekipa ostaviti na miru ili će ga nastojati izvući kako bi privukli publiku? Svi obožavatelji su jednoglasni – ne dirajte Lokija i Tonyja Starka tamo gdje jesu u priči.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru