Fantastic na projekciju hvaljenog španjolskog filma ‘Aire’ dovodi glavnog glumca Jalsena Santanu

Španjolski film Aire, nagrađen u Cannesu, distopijska je priča o budućnosti u kojoj su muškarci sterilni, a na Ljetnoj pozornici Tuškanac nakon projekcije publici će se obratiti glavni glumac Jalsen Santana i producentica Leticia Brea.

Projekcijom američkog horor-trilera Kukavica redatelja Tilmana Singera na Ljetnoj pozornici Tuškanac, ovoga tjedna je započeo 14. Fantastic Zagreb Film Festival. U idućim danima publiku očekuje četrdeset atraktivnih premijera kratkog i dugog metra te kultnih žanrovskih klasika, ali i posebnih projekcija.

Tako će publiku na projekciji u nedjelju, 30. lipnja, dočekati posebno iznenađenje. Ne samo da će na Ljetnoj pozornici Tuškanac moći pogledati španjolski film Aire redateljice Leticije Tonos Paniague, distopijski znanstveno-fantastičnu dramu s elementima trilera, već će ih i pozdraviti ekipa filma. Nakon projekcije bit će održan mali razgovor s glavnim glumcem Jalsenom Santanom te producenticom Leticijom Breom.

Distopijska budućnost sa sterilnim muškarcima

Priča filma Aire odvodi gledatelje u godinu 2147., kada su muškarci sterilni zbog virusa, čovječanstvo je gotovo izumrlo, a Tania, biologinja, pokušava se oploditi kako bi spriječila da se to dogodi uz pomoć AI sustava zvanog VIDA. Stvari se preokreću kada se iznenada pojavi Azarias, jedan od posljednjih ljudi i putnik mračne prošlosti.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Španjolski film dobitnik je nagrade The Fantastic Pavilion Award u Cannesu 2023. Svojim ugođajem podsjeća na filmove Djeca čovječanstva i Mjesec, a uz Santanu glavnu ulogu ima meksička glumica Sophie Gaëlle.

     Bogat festivalski program

     „Žanrovski film danas je postao ‘mainstream’ namijenjen za najširu publiku pa tako ove godine u programu imamo i velik broj naslova koji dolaze s prestižnih festivala kao što Berlinale, Sundance, San Sebastian, Goeteborg itd, a isto tako i europske svjetske premijere. Osim recentnih naslova, imamo i niz sjajnih klasika kao što su Hitchcockov Prozor u dvorište, Batman Tima Burtona i japansku horor senzaciju Audicija kao i dva hrvatska klasika: H-8 Nikole Tanhofera i Gosti iz galaksijenašeg Oskarovca, Dušana Vukotića. Sve vas željno iščekujemo na Ljetnoj pozornici Tuškancu i u KIC-u, veselimo se filmovima, gledateljima i druženju,” istaknuo je direktor festivala Stjepan Hundić.

     Film Aire bit će prikazan u nedjelju, 30. lipnja, na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 21.30 sati.

     O autoru

     O autoru