Završilo snimanje dugoočekivanog nastavka ‘Bubimira’

Redatelj Tim Burton potvrdio je da je na društvenoj mreži da je snimanje završeno. Kraj tog dijela produkcije kasni nekoliko mjeseci jer su štrajkovi prekinuli snimanje koje je bilo pri samom kraju.

Nekoliko mjeseci kasnije negoli je planirano, završilo je snimanje dugoočekivanog nastavka horor komedije Bubimir 2 (Beetlejuice 2). Vijest je na svom Instagram profilu objavio sam redatelj Tim Burton koji je uz fotografiju na kojoj sjedi zavaljen u fotelju, na setu, jednostavno napisao: “Upravo je završeno snimanje Bubimira. Hvala svima koji su sudjelovali”.

Vijest o završetku snimanja objavio je sam redatelj na svom Instagram profilu
(Foto: Instagram)

Kao da nije bilo dovoljno što se na nastavak originalnog filma iz 1988. godine čekalo 25 godina, samo dan i pol prije završetka, snimanje je prekinuto zbog dobro nam znanih štrajkova scenarista (WGA) i glumaca (SAG-AFTRA). Srećom, štrajkovi su završeni, i scenaristi i pisci postigli su zadovoljavajuće dogovore s holivudskim studijima što je omogućilo nastavak snimanja filmova i televizijskih emisija.   

Slijedom toga, dovršeno je i snimanje Bubimira te slijedi faza postprodukcije filma koji se s nestrpljenjem očekuje. Naime, kako je već više puta istaknuto, Michael Keaton, Catherine O’Hara i Winona Ryder reprizirat će svoje uloge u nastavku, a već dobro znanu glumačku ekipu nadopunit će također dobro poznata glumačka imena poput Jenne Ortega, Monice Bellucci, Justina Therouxa i Willema Dafoea.

Zvijezda serije Wednesday glumit će kćer Ryderove Lydije Deetz, dok je Dafoe nedavno potvrdio da će preuzeti ulogu akcijske zvijezde B-filmova koja, nakon svoje smrti, postaje neka vrsta nadnaravnog detektiva.  Bilo kakve pojedinosti o samoj radnji još uvijek nisu poznate, no poznato je da je film, čija se premijera očekuje 6. rujna 2024. izravni nastavak filma iz 1988. godine.

Podsjetimo, u središtu priče originalnog filma je sretni par duhova čiji se mirni zagrobni život drastično promjeni kad se u njihov dom doseli obitelj Deetz. Uobičajeni trikovi koji duhovi koriste kako bi prestrašili nove ukućane, ne djeluju pa duhovi zovu pomoć, no to ne prođe baš onako kako bi trebalo…

O autoru

O autoru