Zachary Levi: Neočekivani superheroj ostvario je san iz djetinjstva

Nakon uspjeha filma Shazam! iz 2019., američki glumac Zachary Levi vraća se u kina u nastavku Shazam! Bijes bogova. “Uvijek se trudim biti najbolja verzija sebe”, otkrio je glumac svoju tajnu uspjeha.

Zachary Levi je američki glumac, pjevač i producent, čiji je najnoviji film Shazam! Bijes bogova upravo došao u kina. Rođen je 29. rujna 1980. godine u Lake Charlesu, Louisiana.

Levi je započeo svoju karijeru u TV serijama i filmovima, a probio se ulogom u seriji Chuck. U seriji je tumačio glavnu ulogu – Chucka Bartowskog, tajnog agenta koji radi za CIA-u. Ova uloga donijela mu je mnogo pohvala i nominacija za nagrade, uključujući i nagradu Saturn za najboljeg glumca u televizijskoj seriji.

Od crtića do superheroja

Nakon Chucka, Zachary Levi okrenuo se snimanju filmova. U 2010. godini, posudio je glasu u animiranom filmu Vrlo zapetljana priča, koji je postao jedan od najuspješnijih animiranih filmova svih vremena. Tumačio je lik Flynna Ridera, čime je pridobio naklonost i publike i kritike.

U 2017. godini, Levi je dobio priliku da se pridruži Marvel Cinematic Universeu, kada je igrao Fandrala u filmu Thor: Ragnarok. Iako je njegova uloga bila manja, Levi je dobio priliku da pokaže svoju glumačku vještinu i humoristički talenat.

“Bilo je sjajno raditi s redateljem Taikom Waititijem i biti dio ove franšize. Osjećao sam se kao dijete u slastičarnici“, kazao je Zachary Levi o radu s novozelandskim redateljem.

Shazam! za san iz djetinjstva

Nakon Thora, Levi je dobio još jednu veliku ulogu u superherojskom filmu Shazam! (2019). U filmu je igrao naslovnu ulogu – Billyja Batsona, dječaka koji se pretvara u superheroja kada kaže riječ “Shazam!”.

“Bio sam jako uzbuđen što sam dobio ovu ulogu, jer sam u djetinjstvu bio opčinjen superherojima. Pokušao sam u svojeg superjunaka unijeti malo svoje osobnosti i vjerujem da se to vidjelo na ekranu“, kazao je Levi o svojoj ulozi.

Zachary Levi i Helen Mirren u filmu ‘Shazam! Bijes bogova’ (Foto: Warner Bros.)

Zachary Levi je također i glazbenik. Album First Date, s pjesmama iz istoimenog brodvejskog mjuzikla, objavio je 2013. godine. O svom radu u glazbenoj industriji, Levi je rekao: “Glazba je uvijek bila veliki dio mog života i jedna od mojih strasti. Bilo je sjajno napraviti album i pokazati svoju glazbenu stranu.”

Levi je poznat po svom pozitivnom stavu i smislu za humor. U mnogim intervjuima i na društvenim mrežama, često je citirao svoj životni moto: “Idemo raditi dobre stvari i budimo dobri prema drugima”.

Usponi i padovi

Iako je imao uspone i padove u karijeri, Levi je uvijek bio fokusiran na svoj rad i trudio se dati sve od sebe u svakoj ulozi.

“Uvijek se trudim biti najbolja verzija sebe i donijeti nešto novo i drugačije u svoje uloge. Želim ostati kreativan i iznenađivati ​​publiku svojim radom“, kazao je američki glumac o svojoj karijeri.

Karijera će mu zasigurno i dalje ići uzlaznom putanjom. Vidi se to i po prvim reakcijama na film Shazam! Bijes bogova, nastavak hita iz 2019. Zachary Levi se u filmu vraća kao Billy Batson, a i ovaj put ima nemali zadatak – spasiti svijet.

O autoru

O autoru