Prvi dio nestrpljivo iščekivanog mjuzikla ‘Wicked’ dobio je poseban datum

Nakon golemog uspjeha na Broadwayu, mjuzikl Wicked o vješticama iz Oza dolazi i u kina. U glavnim ulogama su Ariana Grande i Cynthia Erivo, a hollywoodski studio Universal sada je filmu dao poseban datum za otvaranje.

Universal je odlučio dodati posebnu pažnju filmskoj adaptaciji mjuzikla Wicked. Ne samo da se odmah snimaju dva dijela, već je priča o vješticama iz Oza dobila poseban termin. Prvotno je bilo zamišljeno da će Wicked: Prvi dio u američka kina doći u božićnom terminu, 25. prosinca 2024., no sada je objavljeno da će gledatelji moći vidjeti ranije. Novi datum otvaranja je 27. studeni 2024.

Universal vjeruje da će Wicked biti veliki hit

Zašto je Universal pomaknuo datum početka prikazivanja? Službenog objašnjenja nema, ali analitičari predviđaju da je to dobar znak koliko šefovi hollywoodskog studija vjeruju da u rukama imaju veliki hit. Pomicanjem na raniji datum Wicked: Prvi dio ne samo što će izbjeći božićnu gužvu, vrijeme kada brojni veliki filmovi dolaze, nego će imati i dodatnu mogućnost da privuče gledatelje na američki praznik Dan zahvalnosti.

Drugi dio filma Wicked i dalje bi trebao doći u kina 25. prosinca 2025.

Redatelj filma je Jon M. Chu, koji je glavne uloge u neispričanoj priči o Vješticama iz Oza dao Ariani Grande i Cynthiji Erivo. Film Wicked je utemeljen prema istoimenom bestseleru Gregoryja Maguirea iz 1995., koji je 2003. pretvoren u vrlo uspješni brodvejski mjuzikl.

Vještice iz Oza

Naravno, začeci knjige, predstave i filma su u čuvenom bajci Čarobnjak iz Oza, koju je L. Frank Baum objavio još 1900. MGM je, pak, prema toj bajci 1939. snimio čuveni istoimeni film s Judy Garland u ulozi djevojčice Dorothy. U knjizi Wicked, autor Gregory Maguire prikazao je što se dogodilo prije Baumove priče. Posebnu pažnju poklonio je vješticama, odnosno kako je Elphaba postala Zla vještica sa Zapada, a Glinda – Dobra vještica sa Sjevera. U filmu će Ariana Grande glumiti Glinud, a Cynthia Erivo Elphabu.

Uz njih će u filmu Wicked: Prvi dio još glumiti Michelle Yeoh, Jeff Goldbum, Jonathan Bailey i Ethan Slater.

O autoru

O autoru