Tom Cruise bi trebao postati prvi glumac koji će hodati u svemiru

Novi film u produkciji Universal Pictures poslat će Toma Cruisea na svemirski put. Hollywoodska zvijezda snimat će scene na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS), a ako sve prođe kako je zamišljeno trebao bi postati i prvi civil koji će zakoračiti u otvoreni svemir.

Nadam se da će Tom Cruise postati prvi civil koji će hodati svemirom, u razgovoru za BBC izjavila je Donna Langley, šefica kompanije Universal Pictures. Hollywoodski studio Universal producirat će novi film, čiji naslov zasad nije otkriven, redatelja Douga Limana s predviđenim proračunom od 200 milijuna dolara. Već je ranije poznato da će dijelovi filma biti snimani na Međunarodnoj svemirskoj postaji (ISS), koja je u vlasništvu nekoliko svemirskih agencija. Međutim, sada je prvi put objavljeno kako je plan da producent i glavna zvijezda Tom Cruise izađe iz postaje i prošeta svemirom.

“Tom Cruise odvest će nas u svemir. On odvodi svijet u svemir. Takav je plan“, potvrdila je Donna Langley za BBC. „Imamo sjajan projekt koji razvijamo s Cruiseom. Raketa će ga odvesti u svemirsku postaju te se nadamo da će postati prvi civil koji će hodati svemirom izvan svemirske postaje“.

Cruise jedini može spasiti planetu Zemlju

Za sada je poznato da radnja filma biti većinom na Zemlji. No, lik kojeg tumači Cruise jedini je koji može spasiti Zemlju, a da bi to napravio mora otići u svemir.

Doug Liman i Tom Cruise već su surađivali na filmovima Na rubu budućnosti (2014.) i Barry Seal – Američki original (2017.). Ipak, ovo će im biti dosad najveći izazov jer niti jedan hollywoodski studio do sada nije snimao igrani film u svemiru. Kako bi uspjeli to ostvariti, film će nastati u suradnji s NASA-om i kompanijom SpaceX u vlasništvu Elona Muska.

Producent i glavni glumac

Već je ranije poznato da bi film trebao imati proračunom od 200 milijuna dolara. Predviđa se da bi Cruise mogao zaraditi između 30 i 60 milijuna dolara, što bi trebalo podmiriti njegove funkcije producenta i glavnoga glumca.

Kakav svemirski spektakl će nam prirediti pokazat će vrijeme.

O autoru

O autoru