‘Top Gun 3’: Tom Cruise ponovno u kokpitu

Nova zračna misija kreće s pripremom, jer Tom Cruise i ostale zvijezde ‘Top Gun: Maverick’ se vraćaju za treći film.

Nakon što je Top Gun: Maverick označio ljetni box office 2022. godine, mnogi su se nadali kako će se njegova zvijezda Tom Cruise vratiti za još jedan let, mada nije bilo velikih izgleda. Ali to vrijeme je ipak došlo.

Povratak Petea ‘Mavericka’ Mitchella

Kako prenosi Puck, radi se na nastavku filma Top Gun: Maverick gdje će se Tom Cruise vratiti ulozi kapetana Petea ‘Mavericka’ Mitchella. A što je kapetan bez svoje ekipe? Osim Cruiseovog Mavericka, Miles Teller bi se trebao vratiti kao poručnik Bradley ‘Rooster’ Bradshaw, kao i Glen Powell u ulozi poručnika Jakea ‘Hangman’ Seresina.

Ehren Kruger, jedan od scenarista hita Top Gun: Maverick piše scenarij koji bi njih trojicu mogao još jednom posjesti u kokpit, a redatelj Mavericka Joseph Kosinski se navodno vraća režiji.

Top Gun: Maverick
Top Gun: Maverick (Foto: Paramount)

Film koji je “spasio holivudsko dupe’

Planovi za treći film su aktivni od jeseni prošle godine, što nikako ne dolazi kao iznenađenje budući da je Maverick zaradio preko milijardu dolara i to u vrijeme dok su se kino dvorane oporavljale od posljedica Covida. Legendarni redatelj Steven Spielberg je Tom Cruiseu tijekom tradicionalnog oskarovskog ručka rekao kako je “spasio holivudsko dupe a možda čak i kino distribuciju“. Top Gun: Maverick je zaradio 1,493 milijarde dolara diljem svijeta, što ga čini drugim po redu najuspješnijim filmom 2022. godine (odmah iza Avatar: Put vode) i najuspješnijim filmom Cruiseove karijere.

Pretrpan raspored Toma Cruisea

No prije nego Maverick ponovno uzleti, Cruise ima puno toga na svom rasporedu za obaviti. Trenutno je u fazi snimanja osmog i ujedno posljednjeg nastavka Nemoguće misije studija Paramount koji je najavljen za izlazak u svibnju 2025., a nakon toga glumac kreće u nove visine, i to doslovno. Zajedno s redateljem Dougom Limanom Cruise će za Universal snimiti prvi film ikada u svemiru, što će ga učiniti prvim civilom koji će zakoračiti u svemirsko prostranstvo.

Zbog veličine tih projekata, novi Top Gun sigurno neće izaći u iduće dvije-tri godine. Samo da se ne mora čekati na novi nastavak 36 godina koliko je trebalo da se snimi Maverick. Ali Tom Cruiseu vjerojatno ni tada ne bi smetalo poletjeti.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru