Brendan Fraser se želi vratiti u serijal ‘Mumija’: ‘Verzija s Tomom Cruiseom nije bila dovoljno zabavna’

Legendarna uloga Ricka O’Connella glumca Brendana Frasera u Universalovoj trilogiji Mumija bi lako mogla još jednom zavladati velikim ekranima.

Prošlo je 14 godina otkako je Brendan Fraser posljednji put glumio Ricka O’Connella u filmu Mumija: Grobnica zmajskog cara. Holivudski glumac sada je otvoren za povratak ulozi, ali i ima mišljenje zašto reboot serijala iz 2017. s Tomom Cruiseom nije uspio.

Nikad drzak ili arogantan

Na Varietyevo pitanje o povratku u ulozi avanturista koja ga je proslavila, glumac je odgovorio: “Ne znam kako bi to funkcioniralo. Ali sam otvoren za to ako bi netko smislio nešto izvrsno.”

Stephen Sommers, redatelj prva dva nastavka, komentirao je zašto se odlučio za Frasera kao Ricka O’Connella: “Mogao je zadati i primiti udarac, a usto je imao i sjajan smisao za humor. Tip ti se stvarno sviđa. Nikad ne ostavlja dojam da je drzak ili arogantan. Bio je spreman na sve što smo od njega tražili.”

Povratak Mumije (2001) Return of the Mummy
Brendan Fraser i Arnold Vosloo u filmu Povratak mumije © Universal Pictures

Nakon gotovo deset godina od izlaska Grobnice zmajskog cara snimljena je nova Mumija, ali ovaj puta Brendan Fraser nije glumio u filmu, već je glavnu ulogu preuzeo Tom Cruise. Kritika i publika nisu bili zadovoljni novim filmom.

Teška zabava

“Teško je snimiti takav film. Ono čemu smo težili u našoj Mumiji, a što nisam vidio u tom filmu, bila je zabava. To je ono što je nedostajalo toj novoj priči. Bio je prvenstveno horor film. Mumija bi trebala biti poput zabavne vožnje, ali nikako zastrašujuće. Znam koliko je to teško izvesti. Pokušao sam učiniti to tri puta”, prokomentirao je Brendan Fraser.

Mumija (2017) The Mummy
Tom Cruise i Jake Johnson u filmu Mumija © 2017 Universal Pictures

Cruise je nedvojbeno sjajan glumac i utjecajna osoba u filmskom svijetu. No, u ovom slučaju Mumija je počela više ličiti na reklamu za Toma Cruisea nego film kakav je trebala biti. Dovoljno je jedno gledanje filma da bi se shvatilo koliko se film vrti isključivo oko Tom Cruisea.

Baš iz tih razloga, obožavatelji priželjkuju povratak Brendana Frasera u ulozi Ricka O’Connella kako bi još jednom unio zabavu u voljeni fantastično-avanturistički serijal. Srećom, najavljeni su novi filmski naslovi koji će vratiti legendarna Universalova čudovišta među kojima su Drakula, Čudovište iz Crne lagune, Fantom iz opere, Kralj škorpiona i ostali. Nadamo se kako će u pretrpanom rasporedu biti mjesta i za novu Mumiju. Brendan Fraser samo čeka na poziv.

O autoru

O autoru