Tin Rožman: Sinkronizacija Super Marija bila je i izazov i zabava

Mladi hrvatski glumac iza sebe ima dugačak niz sinkronizacija animiniranih filmova, no posuđivanje glasa Super Mariju, bio mu je poseban gušt. Zbog puno akcije, nije to bio nimalo lak zadatak, no sjećanje na djetinjstvo uz Nintendo i crtiće učinilo je taj posao pravom zabavom.

Super Mario Bros. Film, dugo iščekivani animirani film, napokon je u kinima, a premijeru, baš kao i brojni fanovi lika i igrice Super Marija iščekivao ga je i Tin Rožman. On je, naime, u hrvatskoj verziji posudio glas simpatičnom brkatom njujorškom vodoinstalateru i priznao nam da mu je, unatoč brojnim već napravljenim sinkronizacijama, ova bila “posebna”.

“Budući da sam odrastao uz Super Mario igricu i crtiće, ovaj mi je zadatak donio puno veselja i motivacije. Vratio sam se u doba dječje bezbrižnosti i jako me je razveselio ovaj posao”, rekao nam je odmah na početku Rožman.

Čeka se ocjena najmlađe publike

Iako je iza njega jako puno snimljenih sinkronizacija, glumac ističe da je svaki drugačiji i da u svakom nešto nauči.

“Svaki je projekt drugačiji od prethodnog, a bez obzira da dugačak spisak animiranih filmova u kojima sam posuđivao glas, još uvijek sam mlad i imam što naučiti. Dakle, izazova ima u svakom filmu, a konkretno u Super Mario Bros. Filmu izazov e bio u tome što je riječ o napetom crtiću s jako puno akcije. Baš kao i sama igrica, i film je vrlo dinamičan, nabrijan u najpozitivnijem smislu te riječi. Trebalo je puno energije da se to iznese ‘van’, kaže nam Tin Rožman, ali i pazi da ne otkrije previše.

“Talijanski naglasak? Ima i njega. Neću vam sad otkrivati, samo ću reći da je u jednom dijelu, kad je riječ o tome po čemu je Mario najprepoznatljiviji, prisutan i taj ‘talijanski moment’. Sve u svemu mislim da smo napravili dobar posao i jedva čekam čuti i vidjeti reakcije djece, oni su najiskrenija publika.

Iza mikrofona kao na sceni

A pred takvu publiku uskoro izlazi i u zagrebačkom Kazalištu Trešnja. Naime, Tin Rožman trenutačno priprema predstavu “Charlie i tvornica čokolade” redateljice Leje Anastazije Fleger.

Dakako, već je angažiran na novoj sinkronizaciji te ističe da nema velike razlike od glume u kazalištu, filmu ili pak sinkronizaciji.

“Sve to u biti isto. I iza mikrofona pomičeš tijelo kao i na sceni, samo je možda svijet o iznošenju malo drugačija. U sukusu, bio ti na filmu, na kazališnim daskama ili iza mikrofona poprilično je isto – potrebno je “spojiti” se s likom i iznijeti iz sebe ono što te čini tim likom. I, dakako, pritom se  zabavljati jer ovaj posao je jedna velika zabava koju treba raditi s velikim srcem”, zaključuje “hrvatski Super Mario”, Tin Rožman.

O autoru

O autoru