Sretan MAR10! Horvath i Jelenic se vraćaju s nastavkom hita ‘Super Mario Bros. Film’

Obožavatelji slave 10. ožujak kao dan Super Marija, a Universal ih je danas obradovao s viješću da nastavak prošlogodišnjeg hita u kina dolazi u travnju 2026.

Ljubitelji pustolovina u koja se upušta vodoinstalater Super Mario nisu mogli dobiti ljepši poklon na svoj dan. Naime, upravio je 10. ožujak (ili kako Amerikanci pišu MAR10) proglašen njegovim danom, a danas je Universal Pictures objavio da kreće sa snimanjem nastavka hita „Super Mario Bros. Film“.

Japanska tvornica sjajnih računalnih igara Nintendo i hollywoodski animacijski studio Illumination opet će udružiti snage kako bi Super Mario dobio novi film. Redateljsko kormilo je pritom opet dano u ruke uspješnog dvojca – Aarona Horvatha i Michaela Jelenica.

U kinima – 3. travnja 2026.

Universal pritom nije otkrio dodatne detalje, već je samo dao do znanja da će rad na animaciji vrlo brzo početi te da će novi film u američka kina doći 3. travnja 2026.

„Javit ćemo vam detalje kada budemo spremni podijeliti više. I ovaj put, osoblje Illuminationa i Nintenda radi zajedno. Razmišljamo o daljnjem proširenju Mariovog svijeta, imat će svijetlu i zabavnu priču. Nadamo se da ćete joj se veseliti!“, rekao je Shigeru Miyamoto, glavni kreativac Nintenda.

Michael Jelenic, Jack Black, Aaron Horvath
Michael Jelenic, Jack Black i Aaron Horvath (Foto: Alex J. Berliner/ABImages)

Sa zaradom od 1.36 milijarde dolara Super Mario Bros Film. je drugi najuspješniji prošlogodišnji film – jedino je Barbie više zaradila. Ujedno je i najuspješnija filmska adaptacija računalne igre, jedina koja je uopće zaradila više od milijardu dolara, a iza filma stoji – američki Hrvat Michael Jelenic.

Ponosan na hrvatske korijene

– Ponosan sam na svoje hrvatske korijene. Otac Albert je iz Ždrelca na Pašmanu, a majka Miranda je rođena u Americi, ali je podrijetlom iz Kukljice na susjednom otoku Ugljanu. Upoznali su se, naravno, na hrvatskom pikniku u San Pedru – kazao je Michael Jelenic u razgovoru za Kinofilm.

Koliko voli Hrvatsku, Jelenic je pokazao kada je prošloga ljeta došao na Pašman, otok na kojem je rođen njegov otac. Iako se radi o čovjeku koji je stvorio milijardu dolara vrijedan film, bez ikakvog je problema sjeo na drvene klupe i s obitelji pogledao posebnu projekciju Super Mario Bros. Filma na sportskom igralištu u Pašmanu.

O autoru

O autoru