Simu Liu: Snimanje ‘Barbie’ je bilo zabavno, osim depilacije

Vrhunska glumačka ekipa i fini detalji pred Barbie postavlja velika očekivanja. Hoće li ona biti ispunjena doznat ćemo krajem srpnja kad dugoočekivani film stiže u kina.

Publika, ali i sami glumci, s nestrpljenjem očekuju ljetnu premijeru prvog igranog filma o najpoznatijoj lutki na svijetu. Naime, film Barbie u kina dolazi 21. srpnja, a poznata holivudska imena koja čine brojnu glumačku ekipu redovito ističu odličnu atmosferu i zabavu tijekom snimanja. Posljednji koji je to potvrdio je i Simu Liu, jedan od glumaca koji glumi Kena, a koji je rekao da je za ulogu Kena morao iskusiti nešto što prije nikada nije – depilaciju.

Kanadski glumac je, dakle, nahvalio film, no nije propustio reći da je mogao i bez postupka koji mu je omogućio dobiti Kenovu svilenkasto glatku kožu.

“Snimanje je bilo nevjerojatno… osim depilacije tijela. Da, tražilo se da imamo ujednačen ten poput lutke Kena, a to je pak značilo uklanjanje dlaka s tijela. Bilo je puno depilacije na mjestima na kojima to nikad prije nisam radio. Dakle, ako izuzmemo taj neugodan dio, bilo je nevjerojatno. Film je pun pjevanja, glazbe i plesa i zaista smo uživali”, rekao je Liu.

Bolnije nego u Supermanu

Naravno, nije ništa novo da glumci za pojedine uloge moraju ponekad i trpiti. Uobičajene patnje su dijete, vježbanje, stjecanje novih vještina… No čini se da je Barbie visoko podigla tu ljestvicu s obzirom na to da se u brojnim filmovima pribjegavalo CGI depilaciji, odnosno postprodukcijskim “photoshop” obradama poput onih na Henryju Cavillu u Supermanu.

A osim finih detalja, film će svakako plijeniti pažnju i (i to već čini) glumačkom postavom dostojnom svakog blockbustera. Naime, odavno je poznato da se u filmu redateljice Grete Gerwig pojavljuje i čitav niz dobro poznatih imena – od Margot Robbie i Ryana Goslinga, koji tumače glavne uloge, preko Kate McKinnon, Johna Cene i Due Lipe kojoj će ovo biti filmski debi do legendarnog Willa Ferrella. Svi su oni redom istaknuli da je scenarij filma jedan od najboljih koji su ikad pročitali, a s njima se, unatoč depilaciji, složio i Liu.

Radnja filma još nije poznata, no naslućuje se da Barbie napušta svoj i odlazi u stvarni svijet (Foto: Warner Bros.)

Poput Trumanovog showa

Zanimljivo je da se o filmu puno priča i hvali se scenarij iako je još uvijek nepoznato o čemu je u njemu riječ. Ono što se pak može iščitati između redaka jest da Barbie koja živi u svom svijetu ipak shvaća da njezin život nije samo njezin, nego nešto nalik na SF tragikomediju iz 1998. Trumanov show. Zbog toga ona bježi u stvarni svijet u kojem nju i Kena progoni vlasnik tvrtke koja proizvodi igračke, a kojega tumači Will Ferrell, zabrinut za budućnost tvrtke…

Bez obzira na oduševljenje glumaca scenarijem, film tek mora opravdati velika očekivanja publike i glumaca. Naime, dosadašnji filmovi o Barbie su bili usmjereni, baš kao i same lutke, na mlađu publiku. Međutim, Barbie Grete Gerwig izlazi iz tog okvira i lutki daje puno teži zadatak. Hoće li odrasla publika doista otići u kina kko bi pogledala drugačiju Barbie ili će pričekati i film pogledati iz udobnosti svoga doma, tek ćemo vidjeti.

O autoru

O autoru