‘Ruby: Tinejdžerica Kraken’: Ovog ljeta upoznajte najveću junakinju Sedam mora

Krakeni su možda poznati kao najveće zloće u svim filmovima i knjigama, ali Ruby će vas šarmirati i ovog lipnja pokazati koliko su svi u krivu.

Ruby: Tinejdžerica Kraken (Ruby Gillman, Teenage Kraken) zaranja u turbulentne vode srednje škole sa smiješnom, iskrenom akcijskom komedijom o sramežljivoj tinejdžerici koja saznaje da dolazi iz slavne kraljevske obitelji legendarnih morskih krakena i da njezina sudbina leži u dubinama mora koje su veće nego što je ikad mogla i zamisliti.

Ruby Gillman, Teenage Kraken
Ruby i njena simpatija Connor (Foto: Universal Pictures)

Ruby je najsimpatičniji Kraken kojeg ćete upoznati

Kao što je to bio slučaj s filmovima Shrek (2001.), Everest: Mladi jeti (Abominable, 2018.) i Loši momci (The Bad Guys, 2022.), DreamWorks Animation još jednom preokreće svačija očekivanja i standarde koje su zadali svi ostali filmovi, a to je da su protagonisti u svim ovim filmovima glavni junaci i pozitivci, dok su ih (gotovo uvijek) sve ekranizacije do tada prikazivale kao zlikovce.

Ista stvar je s krakenima koji su kroz povijest prepoznati kao velika morska čudovišta koja su razarala brodove i utjerivala strah u kosti svim moreplovcima. Te čudovišne legende bile su inspiracija nekim od najvećih pisaca poput H. P. Lovecrafta i Julesa Vernea, dok u Sukobu titana (Clash of the Titans, 1981.) i Pirati s Kariba: Mrtvačeva škrinja (Pirates of the Caribbean: Dead Man’s Chest, 2006.) oni su monstruozna stvorenja koja služe za uništavanje.

Ruby: Tinejdžerica Kraken
Ruby otkriva svoje porijeklo sa svojom bakom, Kraljicom ratnika i zaštitnicom Sedam mora (Foto: Universal Pictures)

Ali Ruby nije ništa od toga, čak naprotiv. Ona je sramežljiva i empatična srednjoškolka koja otkriva da pripada kraljevskoj obitelji morskih krakena koji su zapravo čuvari mora i života u moru, dok im svi već stoljećima pripisuju sve te loše stvari. Dok sirene s druge strane, one nisu onakve kakvima ih svi doživljavaju. Nisu umiljate i drage, već su zla bića koja krakeni oduvijek nastoje priječiti u njihovim zlim naumima.

Priča o odrastanju i prihvaćanju ispunjena humorom

Ruby: Tinejdžerica Kraken možda zvuči kao isključivo podvodna akcijska avantura, ali to je samo mali djelić onoga o čemu je ovdje riječ. Ovo je priča o odrastanju, prihvaćanju i traženju svog mjesta u svijetu, i svakako o tome da ‘knjigu ne treba suditi po koricama’, što je savršena poruka za najmlađe.

Kako je cijela legenda o krakenima izvrnuta naopačke, Ruby: Tinejdžerica Kraken se s time ismijava na najbolji mogući način, tako da je film ispunjen stvarno originalnim humorom i gledatelju neće pustiti niti sekunde bez da bude zabavljen gledajući vizualno predivan film.

Ruby: Tinejdžerica Kraken
Treba li vjerovati sirenama? Nije preporučljivo (Foto: Universal Pictures)

Redatelji i scenaristi koji stvaraju hitove

Za taj izgled i dinamiku filma ispunjenu humorom, emocijama i akcijom zaslužni su redatelji Faryn Pearl i Kirk DeMicco. Njih oboje itekako imaju iskustva sa stvaranjem animiranih hitova, kao što su to učinili sa serijalom Croods, Vivo, (2021.) i Trolovi 2: Svjetska turneja (Trolls World Tour, 2021.).

Osim Kirk DeMiccoa, Elliotta DiGuiseppia i Briana C. Browna, scenarij je zajedno s njima napisala Pam Brady koja je pisala za seriju South Park i film Team America (Team America: World Police, 2004.) koji su poznati po svojem osebujnom humoru, što znači da će i Ruby: Tinejdžerica Kraken biti ispunjena kvalitetnim doskočicama i idejama, ali kako je ovo film za sve uzraste – ipak ne toliko direktno. Zato će odrasla publika zasigurno uhvatiti suptilne šale u filmu kojih neće nedostajati, stoga je zabava za cijelu obitelj zagarantirana ovom avanturom.

U kinima od 29.06.

Trailer:

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     GLASOVI: Mia Melcher, Jasna Palić Picukarić, Ronald Žlabur, Mirela Brekalo Popović, Frano Mašković, Mia Krajcar, Ozren Grabarić, Nika Ivančić, Leon Žilavi, Ruben Carović
     REŽIJA: Kirk DeMicco, Faryn Pearl
     SCENARIJ: Kirk DeMicco, Pam Brady, Elliott DiGuiseppi, Brian C. Brown
     PRODUCENTICA: Kelly Cooney
     IZVRŠNI PRODUCENT: Mike Mitchell
     ŽANR: animacija, obiteljski, avantura, komedija, fantazija

     O autoru

     O autoru