‘Argylle’: Špijunska avantura Matthewa Vaughna s Henryjem Cavillom u glavnoj ulozi stiže u kina iduće godine

Iako je prvotno trebala izaći direktno na streaming, špijunska avantura ‘Argylle’ s Henryjem Cavillom u glavnoj ulozi ipak dolazi u kina.

Najnovija špijunska avantura redatelja Matthewa Vaughna, Argylle, ipak stiže u kina. Ovaj dugo najavljivani projekt producirao je Apple Original Films, a distribuciju će preuzeti Universal Pictures, i trenutni plan je da film kreće s prikazivanjem u kinima od 01. veljače 2024.

Henry Cavill kao superšpijun s amnezijom

U početku je film trebao izaći direktno na streaming servis Apple TV+, ali to je upravo promijenjeno i film dolazi na streaming tek nakon kino distribucije. Ovo je odlična vijest za sve ljubitelje Vaughnovih špijunskih filmova serijala Kingsman koji su se pokazali kao jedni od najzabavnijih u svome žanru.

Argylle se temelji na još neobjavljenom romanu spisateljice Elly Conway, a Apple je navodno platio 200 milijuna dolara za filmska prava. U filmu glavnu ulogu tumači Henry Cavill kao superšpijun (s veoma neobičnom frizurom) koji pati od amnezije, te je prevaren i vjeruje da je najprodavaniji pisac špijunskih romana. Nakon što su mu se vratila sjećanja i smrtonosne vještine, on kreće na put osvete protiv tajanstvene organizacije za koju je radio, poznate kao Division.

Henry Cavill kao Argylle
Henry Cavill kao super špijun s neobičnom frizurorm u filmu Argylle (Foto: Apple TV+)

‘Film koji će preokrenuti špijunski žanr’

Pored Cavilla, Argylle je pun poznatih imena koji mu se pridružuju u špijunskoj avanturi, a oni su Bryce Dallas Howard, Sam Rockwell, Bryan Cranston, Catherine O’Hara, John Cena, Dua Lipa, Ariana DeBose i Samuel L. Jackson. Argylle je dio planirane franšize Vaughnovog Marv Studios-a. Ako film ostvari dobar rezultat u kinima, Vaughn ima za cilj snimiti trilogiju.

Nakon što je redatelj Matthew Vaughn prvi put najavio projekt, izjavio je:
Kad sam pročitao ovaj rani nacrt, osjetio sam da je to najnevjerojatnija i najoriginalnija špijunska franšiza još od knjiga Iana Fleminga iz 50-ih. Ovo će potpuno preokrenuti špijunski žanr.” Za scenarij filma zaslužan je Jason Fuchs koji je napisao Wonder Woman (2017.) i Još si tu (I Still See You, 2018.).

Kratki teaser trailer u trajanju od 7 sekundi objavila je Dua Lipa prošle godine na svom Twitteru, i to je za sada jedini pogled na novi film.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Autorica knjige ‘Argylle’ je misterija

     Autorica knjige na kojoj se temelji film, Elly Conway, misterija je za sebe. Pretraživanjem njenog imena na internetu se neće pronaći baš ništa, Instagram račun joj je isto tako prazan, a njezina sažeta biografija na stranicama izdavačke kuće Penguin Books jednostavnim riječima glasi:
     Elly Conway je autorica teško iščekivanog debitantskog trilera, Argylle. Živi u Sjedinjenim američkim državama i trenutno radi na idućem poglavlju serijala.”

     The Hollywood Reporter je kontaktirao izdavačku kuću koja stoji iza knjige Argylle kao i Conwayinog agenta, ali razgovor nije urodio plodom i naglo je prekinut nakon što su se pojavila pitanja o Conway. Postoji mogućnost da je Elly Conway čak i pseudonim, no kako god bilo, film Argylle će gotovo sigurno biti jedan od najiščekivanijih naslova 2024. godine.

     O autoru

     O autoru