Park Chan-wook, redatelj originalnog filma Oldboy, želi snimiti film o Jamesu Bondu

Iako je trenutno budućnost filmskog serijala o slavnom tajnom agentu neodređena, južnokorejski redatelj Park Chan-wook otkrio je da želi režirati film o Jamesu Bondu. “Nisam siguran da bi se publika zabavila gledajući film, onako kao što bih se ja zabavio radeći ga”, kazao je slavni redatelj.

Ranije ove godine producenti su otkrili da će filmovi o Jamesu Bondu biti snimani do 2037. godine. Tada će filmski Bond, James Bond s čašom martinija u ruci proslaviti svoj 75. filmski rođendan. Zasad se ne zna tko će ga glumiti, pa tako ni tko će režirati filmove, ali svoju kandidaturu za mjesto iza kamere neočekivano je istaknuo južnokorejski redatelj Park Chan-wook.

U nedavnom intervjuu za Deadline, Park je otkrio kako su filmovi o Jamesu Bondu imali veliki utjecaj na njegovu karijeru. Na pitanje bi li želio režirati film, redatelj Oldboya je rekao da bi to “bilo zabavno”, ali i primijetio je da publika možda neće toliko voljeti njegov pogled na Jamesa Bonda.

Park Chan-wook (Foto: Depositphotos)

“Nisam siguran bi li se publika zabavila gledajući film, onako kao što bih se ja zabavio radeći ga”, kazao je Park Chan-wook. “Moja je karijera započela s filmovima na koje je snažno utjecao James Bond. Oni koji su gledali moj zadnji film zasigurno teško mogu u to povjerovati. No, on je doista imao golemi utjecaj na mene. Kada bih u osnovnoj školi pogledao film o Bondu, danima bih kasnije u svojoj glavi stvarao razne scenarije pod utjecajem tog filma.” 

Naglasio je i da je u to vrijeme Južna Koreja bila totalitarno društvo te nije svima bilo dozvoljeno putovati izvan granica.

“Vjerojatno sam zato toliko uživao izmišljajući egzotična mjesta i interakciju s raznim ljudima. Mogao sam do najsitnijih detalja ispričati priču u svojoj glavi. Imao bih i osmišljene položaje kamere i ostale situacije sa seta. Te su priče u glavi zapravo bile moja prva knjiga snimanja”, kazao je južnokorejski redatelj.

Ljubav, osveta i nasilje isprepleteni u filmovima Park Chan-wooka

Jedan od istinskih genija suvremenog filma, debitirao je 1992. s filmom Moon Is the Sun’s Dream. Proslavio se početkom tisućljeća tzv. osvetničkom trilogijom – Simpatije za gospodina Osvetu (2002.), Oldboy (2003.) i Simpatija za gospođu Osvetu (2005.). Na ovogodišnjem je Cannes Film Festivalu s filmom Decision to Leave dobio nagradu za najboljeg redatelja.

Oldboy (Foto: Show East)

Najdugovječnija i jedna od uspješnijih filmskih franšiza u povijesti sedme umjetnosti

Od prvog naslova Dr. No 1962. do danas ukupno je snimljeno čak 25 filmova iz službenog serijala o Jamesu Bondu. Uloga tajnog agenta proslavila je i obilježila karijere glumaca Seana Conneryja, Georgea Lazenbyja, Rogera Moorea, Timothyja Daltona, Piercea Brosnana i, za sada posljednjeg, Daniela Craiga. Prošla je godina dana od posljednjeg poglavlja franšize, a publika još nije dobila odgovor tko će biti sljedeća zvijezda s oznakom 007.

O autoru

O autoru