Fanovi Jamesa Bonda nemaju razloga za veselje

Producentica Barbara Broccoli svojim je nedavnim izjavama ljubiteljima franšize o tajnom agentu 007 pripremila “hladan tuš”.

Od trenutka kad je Daniel Craig objavio da se oprašta od uloge tajnog agenta Jamesa Bonda koju je tijekom petnaest godina igrao u čak pet filmova ove popularne franšize, ne prestaju nagađanja o tome tko će ga zamijeniti u toj legendarnoj ulozi.

Podsjetimo, posljednji Bondov film bio je Za smrt nema vremena (No Time to Die, 2021.) i njime je zaključen Craigov, pokazalo vrlo uspješan, angažman unatoč prvotnim dvojbama redatelja filma Casino Royale (2006.) Martina Campbella, u kojem je plavokosi glumac debitirao u ulozi agenta 007.

Iako svi s nestrpljenjem očekuju to će biti sljedeći u nizu glumaca koji će utjeloviti slavnog špijuna iz romana Iana Fleminga, producentica Barbara Broccoli svim je fanovima ove franšize nedavno prisuštila “hladan tuš”.

Naime, ona je još 2021. izjavila da novi glumac neće biti izabran naprečac, nego da ona i Michael Wilson, moraju jako dobro razmisliti o budućem glumcu koji mora odražavati promjene koje su zahvatile svijet u proteklih 20-ak godina otkako je Craig preuzeo ulogu.

U tom smislu, nagađanja su išla od pretpostavki da novi Bond trebao biti crne boje kože, do toga da bi on zapravo trebao biti “ona”. I dok su svi očekivali barem jednu novu informaciju koja bi otkrila u kojem smjeru razmišljaju producenti, Broccoli je izašla s informacijom koju nitko nije želio čuti.

“Bondovi filmovi odražavaju vrijeme u kojem su snimani pa je pred nama dug put da osmislio sljedeći film, a mi s tim još nismo ni počeli”, rekla je Broccoli te dodala da nije isključeno da Bondov lik bude iznova osmišljen, kao što je već ranije učinjeno.

“Sjetimo se samo filma Zlatno oko (GoldenEye, 1995.) kad su svi govorili da je hladni rat gotov i Bond mrtav, odnosno da više nema potrebe na njime jer je u svijetu mir i nema zlikovaca i bili su u krivu”, rekla je producentica.

Franšiza o Bondu prodana je Amazonu 2021. kao dio studija MGM-a, no  Broccoli je naglasila da će svi budući izlasci Bonda biti prikazivani na velikom platnu.

“Filmove o Jamesu Bondu i dalje snimamo za kino i sve u vezi s tim filmovima namijenjeno je publici širom svijeta”, jasno je rekla producentica.

Ipak, Amazon je našao način kako profitirati od Bondove franšize. Naime, u studenome na toj streaming platformi počinje 007: Road to a Million u kojem će se devet parova natjecatelja okušati u fizičkim i psihičkim izazovima na lokacijama inspiriranim onima iz filmova o slavnom špijunu. Bit će tu i poznati Bondov soundtrack, kao i poznate scene iz filma, a pobjednički par bit će nagrađen iznosom od milijun funti.

“Bit će to zabavan način na koji će franšizu činiti živom do novog filma”, zaključila je Barbara Broccoli.

Najpoznatijg, fiktivnog tajnog agenta na svijetu prvi je glumio Sean Connery, a nakon njega George Lazenby, Roger Moore, Timothy Dalton, Pierce Brosnan i na kraju Daniel Craig.

O autoru

O autoru