Režiranje Bonda za Christophera Nolana bio bi ‘nevjerojatan privilegij’

“Utjecaj filmova o Jamesu Bondu na moju filmografiju je neugodno očit”, rekao je redatelj Oppenheimera u nedavnom intervjuu.

Christopher Nolan obožava franšizu o Jamesu Bondu i smatra da bi bio “nevjerojatan privilegij” režirati film o tajnom agentu 007. Ovaj 52-godišnji britansko-američki redatelj, scenarist i producent rekao je to u podcastu Josha Horowitza “Happy Sad Confused” te je priznao da bi rado prihvatio priliku ako mu se ukaže u “pravom trenutku”.

“Utjecaj Bondovih filmova na moju filmografiju je neugodno očit pa nema smisla negirati da ih volim. Bio bi nevjerojatan privilegij napraviti jedan”, rekao je redatelj Oppenheimera svjestan da preuzimanje lika ili projekta poput kultne britanske špijunske franšize donosi određena ograničenja i zahtijeva odgovarajući pristup projektu.

Pravi trenutak

 “To mora biti pravi trenutak u vašem kreativnom životu u kojem možete izraziti ono što želite izraziti i stvarno uroniti u nešto unutar odgovarajućih ograničenja jer svakako ne biste htjeli prihvatiti takav projekt i napraviti ga pogrešno”, pojasnio je Nolan.

Prihvaćanje legendarnog projekta ne bi bilo ništa novo za Nolana. Naime, slavni redatelj već je oživio Batmana u trilogiji Vitez tame, kojega je glumio Christian Bale. Riječ je o filmovima Batman: Početak (Batman Begins, 2005.), Vitez tame (The Dark Knight, 2008.) te Vitez tame: Povratak (The Dark Knight Rises, 2012.) u kojima su, uz Balea, glumili i Michael Caine, Gary Oldman, Morgan Freeman te Cillian Murphy.

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     Ali ako se uhvati u koštac s Jamesom Bondom, Nolan je najavio da će mu trebati malo kreativne slobode.

     “Vjerujem da nitko ne bi htio preuzeti projekt i ne dati 100 posto od sebe, i u kreativnom smislu. Dakle, i kao pisac, i kao osoba koja odabire glumačku ekipu – to sve ide ‘u paketu’. Dakle, redatelj bi trebao biti odabran prema ukupnosti onoga što može donijeti liku”, pojasnio je Nolan te dodao da je on svakako prvi u redu za pogledati novog Bonda bez obzira tko i što rade u franšizi.

     Ključna – potreba

     O Bondu je Nolan pričao i 2017. godine, u intevjuu za “Playboy”. Tada je rekao da godinama održava kontakt s producentima Barbarom Broccoli i Michaelom G. Wilsonom te da bi definitivno bio spreman preuzeti film iz hit franšize.

     “Istinski volim taj lik i uvijek s nestrpljenjem očekujem vidjeti što će učiniti s njim. Možda bi jednoga dana i upalilo to da režim Bonda, no morao bi im biti potreban, ako znaš što mislim reći. Mora se pojaviti potreba za reinvencijom i projekt te mora ‘trebati'”, rekao je tada Christopher Nolan.

     O autoru

     O autoru