‘One Piece’: Scenarij druge sezone je već spreman

Serija koja ruši rekorde gledanosti ima gotov scenarij druge sezone, i velike su šanse da izađe već iduće godine.

Nova Netflixova serija One Piece koja je adaptacija anime serije, koja je adaptacija mange iznenadila je sve svojim uspjehom i sad svi čekaju drugu sezonu. No, kad će ona doći?

‘One Piece’ uspješniji od ‘Stranger Things’ i ‘Wednesday’

Originalna One Piece manga koju je stvorio Eiichirô Oda izlazi od 1997. godine, dok su anime krenule s prikazivanjem 1999., i jedne su od najpopularnijih, ako ne i najpopularnije adaptacije uopće. Stoga, kad je Netflix najavio igranu verziju anime/mange, razumljivo je da su vojske fanova bile i više nego skeptične zbog ranijih neuspjeha s igranim adaptacijama poput Death Note (2017.) i Cowboy Bebop (2021.).

Ali kad je One Piece izašao ovog kolovoza iznenadio je sve, od starih obožavatelja izvornog materijala do nove publike. Postao je najgledanija serija u 84 zemlje čime je premašio ranije uspješnice Wednesday (2022.) i četvrtu sezonu Stranger Things (2016.) koje su do tada držale rekord kao broj jedan u 83 zemlje, što znači da Wednesday i El sigurno neće postati kraljice gusara.

One Piece
One Piece ruši rekorde gledanosti (Foto: Netflix)

Nova sezona je moguća za godinu dana

Nakon tolikog uspjeha, sad se svi pitaju kad će Merry i posada Slamnatog šešira ponovno zaploviti, a producenti serije imaju odgovor na to. “Scenarije imamo spremne“, rekao je Marty Adelstein, izvršni direktor Tomorrow Studiosa, koji producira seriju.

Produkcija druge sezone One Piecea neće moći započeti sve dok se ne riješi goruće pitanje u Hollywoodu, a to je štrajk scenarista i glumaca. No čim produkcija krene, predsjednik Tomorrow Studiosa Beck Clements rekao je da bi nova sezona mogla izaći već sljedeće godine. “Realno, nadam se, za godinu dana, ako krenemo vrlo brzo, a to je mogućnost“, rekao je Clements. “Negdje između godine dana i 18 mjeseci mogli bismo biti spremni za emitiranje.”

Netflix još nije najavio da je One Piece obnovljen za drugu sezonu ali s obzirom na uspjeh, samo je pitanje vremena. Clements je isto tako uvjeren u to. “Čuvaju to, kao što znate, u tajnosti sve dok serija ne izađe“, rekao je Clements. “Ali s Netflixovom podrškom za naslov, očekivali smo da će biti broj jedan i naslutili smo da su njihova istraživanja i algoritmi vjerojatno uvidjela mogućnost za to. Ali tijekom naših poziva koji su uslijedili nakon izlaska, rečeno nam je da smo premašili očekivanja, što je također fantastičnoPretpostavljam da ćemo se čuti u sljedećih tjedan do dva.“

One Piece
Drugu sezonu serije bi mogli gledati već iduće godine (Foto: Netflix)

Kreator ‘One Piecea’ nije pristajao na kompromise

Službeni sinopsis serije glasi: “U ovoj igranoj adaptaciji popularne mange Monkey D. Luffy, mladi pirat sa slamnatim šeširom i šašavom posadom, uputi se u veličanstvenu potragu za blagom.”

Da je igrana verzija toliko uspješna, pobrinuo se i sam kreator mange, Eiichirô Oda, koji je ekipu serije vratio na ponovno snimanje scena jer “nisu bile dovoljno dobre da ih se pusti u svijet“. Ali isto tako, nakon objave prvog trailera, izrazio je svoje uzbuđenje zbog serije. “Reći ću ovo. U ovoj seriji nije bilo kompromisa!”, napisao je Oda. “Jednostavno toliko volim produkcijski tim i glumačku ekipu da jedva čekam da dobiju priznanje koje zaslužuju od svih diljem svijeta.”

Up Next
You can skip ad in
SKIP AD >
Ad will start in..
Advertisement
Uključi zvuk
LIVE
 / 
 • Speed1
 • Subtitles
 • Quality
 • Audio
Quality
  Speed
  • 2x
  • 1.5x
  • 1.25x
  • 1x (Normal)
  • 0.5x
  Subtitles
   Audio
    Embed this video:
    Copy
    Copy video link:
    Copy
    Chapters
     • Copy video url at current time
     • Fullscreen Exit Fullscreen
     This content is private
     Submit
     Please enter valid password!
     Age Verification
     By clicking enter, I certify that I am over the age of 21 and will comply with this statement.
     ENTER
     or
     EXIT
     Coming Next
     CANCEL

     O autoru

     O autoru