Odgođen dolazak u kina ‘Priscille’ Sofije Coppola

Kasniji datum odabran je i zbog koncertnog filma Taylor Swift: The Eras Tour za koji se očekuje da će biti veliki kinohit.

Dugoočekivani biografski film Sofije Coppole Priscilla, koji će nam ponuditi njezinu priču, a ne, kao brojni dosadašnji filmovi, priču o karijeri Elvisa Prisleyja, ima novi datum dolaska u kina. Naime, iako je prvotno najavljivan za 27. listopada, film u kina dolazi 3. studenog, a tu je odluku nezavisni studio A24 donio nakon odličnih reakcija publike i kritičara u Veneciji.

Naime, Priscilla je bila film o kojem se puno pričalo na najstarijem filmskog festivalu na svijetu gdje je i sama Priscilla Presley izrazila svoje zadovoljstvo filmom što je potaklo produkciju kuću da mu osigura što bolji termin. To je pak bilo moguće napraviti jer je Dina 2 (Dune Part 2) oslobodila datum u gustom filmskom rasporedu i to zbog dobro nam znanih štrajkova WGA i SAG-AFTRA.

A24 za novi se, nešto kasniji, datum odlučio kako bi se njihov film na neki način “odmakao” od koncertnog filma Taylor Swift: The Eras Tour za koji se, ako je suditi po ulaznicama prodanim u pretprodaji, pretpostavlja da će dominirati kinoblagajnama nakon 13. listopada za kad je predviđena kinopremijera, ali i od Universalove i Blumhouseove filmske adaptacije popularne horor videoigrice Five Nights At Freddy’s koja se očekuje uoči Noći vještica.

Nema sumnje, A24 nalazi se u izrazito povoljnom razdoblju u kojem njihovi filmovi dominiraju filmskim festivalima – Dicks: The Musical  s američkom glumicom i pjevačicom Megan Mullally te američkom repericom Megan Thee Stallion u glavnim ulogama, ali i horor Talk to Me (2022.) koji se prikazuje izvan konkurencije i dobiva nastavak, a tu je i horor Beau se boji (Beau Is Afraid, 2023.) za koji je redatelj Ari Aster dobio brojne pohvale te romantična drama Past Lives (2023.) kojas se smatra jednim od najboljih filmove ove godine.

O autoru

O autoru