Novi film Paula Greengrassa

Paul Greengrass, britanski filmski redatelj, producent i scenarist, radi na svom novom projektu, filmskoj adaptaciji romana Fletchera Knebela iz 1965. godine, Night of Camp David. Greengrass je započeo svoju filmsku karijeru pronalaskom super 8 kamere u kabinetu likovne nastave u svojoj školi. Počevši s kratkometražnim animiranim hororcima, došao je do svog prepoznatljivog stila koji često uključuje dramatizacije povijesnih događaja. Na novom filmu ponovno se udružuje sa studijem Universal, distributerom svojih nagrađivanih filmova News of the World i United 93. United 93 (2006.) akcijski je film baziran na događajima za vrijeme terorističkih napada 11. rujna.

Film je dobio dvije nominacije za Oskar, uključujući nominaciju za najboljeg redatelja. Knjigu za scenarij adaptira Jed Mercurio, tvorac hvaljene britanske tv serije Bodyguard.

Radnja romana Night of Camp David : Senator Jim MacVeagh ponosan je što služi svojoj zemlji i svom predsjedniku Marku Hollenbachu, koji ima gotovo besprijekornu reputaciju dinamičnog, karizmatičnog vođe MacVeaghove stranke i nacije. Kad Hollenbach prihvati MacVeagha kao osobu od povjerenja, mladi senator zna da je njegova zvijezda u usponu. Međutim, Hollenbach počne pozivati MacVeagha u Camp David usred noći. Ondje predsjednik sjedi u mraku i trabunja o svojim neprijateljima, razvijajući sulude teorije o svima za koje kaže da su se urotili protiv njega. Sve bi učinili, kaže predsjednik Hollenbach zaprepaštenom senatoru, da ga spriječe u pokretanju njegovih velikih, neviđenih planova koji bi Ameriku opet učinili velikom svjetskom silom. MacVeagh je nakon tih sastanaka sve uvjereniji da je čovjek kojemu se nekad divio izgubio razum. Ali što on može učiniti? Kome može reći?

O autoru

O autoru