Zvijezde kultne serije Mad Men ponovno se udružuju na filmu Johna Slaterrya Maggie Moore(s)

Glumac i redatelj John Slattery priprema svoj drugi dugometražni film Maggie Moore(s) sa svojim kolegama iz tv serije Mad Men Jonom Hammom i Tinom Fey u glavnim ulogama.

Ova crna komedija ponovno spaja uvijek duhoviti duo Fey i Hamma. Do sada su se zajedno pojavili u sedam epizoda serije 30 Rock i u trinaest epizoda Netflixove serije Unbreakable Kimmy Schmidt.

Radnja filma Maggie Moore(s) odvija se u pustinjskom gradiću u kojemu se nikad ništa zanimljivo ne događa, sve do ubojstva dviju žena istog imena. Slatteryev redateljski dugometražni debi bila je kriminalistička drama iz 2014. godine God’s Pocket. Film je premijerno prikazan na Sundance film festivalu, a glavne likove utjelovili su pokojni oskarovac Phillip Seymour Hoffman i glumci iz serije Mad Men Christina Hendricks i Richard Jenkins.

Scenarij za film Maggie Moore(s) napisao je Paul Bernbaum, scenarist neo-noir krimića Hoolywoodland sa zvjezdanom postavom koja uključuje Bena Afflecka, Diane Lane i Adriana Brodya. Hamm ima čak 16 nominacija za Emmy, od kojih su 4 za projekte Tine Fey. Značajne uloge ostvario je u filmovima Wild Mountain Thyme, Richard Jewell, Baby Driver i The Day the Earth Stood Still. Fey je nedavno glumila u Pixar/Disneyevom animiranom filmu Soul i u Netflixovoj komediji Wine Country u režiji Amy Poehler. Zapažene uloge imala je u filmovima Whiskey Tango Foxtrot, Sisters, Muppets Most Wanted, Date Night i već kultnom Mean Girls za koji je napisala scenarij, a zatim, zajedno sa svojim suprugom kompozitorom Jeffom Richmondom, i pretvorila u broadwayski mjuzikl koji je dobio brojne nominacije za nagradu Tony.

O autoru

O autoru