Henry Cavill i Eiza González u špijunsko-akcijskom filmu Guya Ritchieja

Nedugo nakon što je najavio povratak ulozi Supermana, Henry Cavill udružuje snage sa Eizom González i redateljem Guyom Ritchiejem u akcijskom špijunskom trileru.

Kako navodi Deadline, Henry Cavill (Čovjek od čelika, Vještac) i Eiza González (Hitna pomoć, Vozač) predvodit će glumačku ekipu u filmu The Ministry of Ungentlemanly Warfare, koji će režirati Guy Ritchie (Zdrpi i briši, Gospoda) kao svoj idući film.

Sam film baziran je na knjizi ‘Ministarstvo nedžentlmenskog ratovanja: Kako su Churchillovi tajni ratnici zapalili Europu i stvorili moderne Black Ops’ ili pak kraćeg naslova ‘Churchillovi tajni ratnici’.

Temeljen na istinitim događajima, film će prikazati tajnu borbenu organizaciju britanskog premijera Winstona Churchilla i tvorca Jamesa Bonda, pisca Iana Fleminga, tokom Drugog svjetskog rata. Nekonvencionalne i potpuno nedžentlmenske borbene tehnike tajnog odreda protiv nacista pomogle su u promjeni tijeka rata i djelomično su dovele do nastanka modernih jedinica Black Ops.

Guy Ritchie - Snatch. - Zdrpi i briši
Redatelj Guy Ritchie na setu filma Zdrpi i briši © Columbia Pictures

Henry Cavill će u filmu glumiti vođu tajne borbene organizacije, a Eiza González vojnu snajperistkinju sa vrhunskim špijunskim sposobnostima. Pored njih dvoje, navodno bi trebalo biti i mnoštvo drugih šarolikih likova što pomalo podsjeća na polu-povijesni film Quentina Tarantina Nemilosrdni gadovi (2009), s obzirom da oba imaju radnju smještenu tokom Drugog svjetskog rata i glavni protagonisti su ubilački odredi.

Početak nove franšize?

No za razliku od Tarantinova filma, redatelj Guy Ritchie i poznati filmski producent Jerry Bruckheimer (franšiza Pirati s Kariba, Top Gun: Maverick) ovaj film su zamislili kao početak franšize koju bi voljeli stvoriti oko tajne borbene jedinice. A prema knjizi na kojoj je baziran film, materijala ima i više nego dovoljno.

Bila franšiza ili ne, od ovog filma očekujemo prikaz povijesnih događaja ispričan jedinstvenim redateljskim stilom Guya Ritchieja sa brzim dijalozima i radom kamere, te prožet crnim humorom što može značiti samo jedno – izvrsnu zabavu za gledatelje.

O autoru

O autoru