‘Nindža kornjače: Posljednji ronin’: Najavljen igrani film koji neće biti primjeren za najmlađe

Iz kanalizacije na velike ekrane iskočit će vjerojatno najmračnija priča iz svijeta Nindža kornjača koja prati jedinog preživjelog brata u potrazi za osvetom.

Nakon što se prošlogodišnji film Nindža kornjače: Makljaža s mutantima (Teenage Mutant Ninja Turtles: Mutant Mayhem) pokazao kao hit, nije trebalo dugo čekati za najavu novog filma iz svijeta junaka u oklopima. Ali na svačije iznenađenje, najavljeni film bit će R-rated (nije za mlađe od 17 godina).

Tragična priča o gubitku i brutalnoj osveti

Kako prenosi The Hollywood Reporter, Paramount radi na igranoj ekranizaciji stripa Nindža kornjače: Posljednji ronin izdanom 2020. godine gdje su u futurističkom svijetu trojica Nindža kornjača, Splinter i Casey Jones ubijeni od strane Shredderovog unuka Oroku Hirotoa i sintetičkih nindža. Jedini (jedva) preživjeli od četvorice braće u potrazi je za osvetom, no isprva se ne zna tko je od kornjača preživio budući da sa sobom nosi oružje od sve četvorice. Kako je najavljeno, film će pratiti stripove što znači da će to biti jedna brutalna, krvava priča puna emocija.

Nindža kornjače Posljednji ronin
Naslovnica stripa Nindža kornjače: Posljednji ronin (Foto: IDW Publishing)

Nindža kornjače: Posljednji ronin temelji se na ograničenoj seriji stripova Kevina Eastmana i Toma Waltza, jednog od tvoraca Nindža kornjača, dok je sve inspirirano starijom pričom iz 1987. koju su napisali Eastman i Peter Laird. Tyler Burton Smith, ko-scenarist nadolazećeg akcijskog filma Boy Kills World, piše scenarij za Posljednjeg ronina, dok bivši šef DC Films-a Walter Hamada producira.

Post-apokaliptični New York kao mjesto radnje

Službeni sinopsis stripa glasi: “Tko je Posljednji ronin? U New Yorku budućnosti opustošenom bitkama, jedina preživjela kornjača kreće u naizgled beznadnu misiju tražeći pravdu za obitelj koju je izgubio. Od legendarnih sukreatora TMNT-a Kevina Eastmana i Petera Lairda, pripremite se za posljednju priču o Nindžama kornjačama koja je nastajala tri desetljeća! Koji su strašni događaji uništili njegovu obitelj i ostavili New York kao raspadajuću, postapokaliptičnu noćnu moru? Sve će se otkriti u ovoj klimaktičnoj priči o kornjači u kojoj dugogodišnji prijatelji postaju neprijatelji i novi saveznici se pojavljuju na najneočekivanijim mjestima. Može li preživjela kornjača trijumfirati?”

Posljednji ronin jedna je od najpopularnijih priča iz svijeta Nindža kornjača koja se odvija u budućnosti pod totalitarističkim režimom punim nindža ubojica, a sve dok jedini preživjeli od četvorice junaka proživljava halucinacije prisjećajući se braće, učitelja, i prijatelja. Pored filma, najavljena je i video igra koja će pratiti događanja iz Posljednjeg ronina. Kako se za film scenarij tek piše, datum izlaska još nije poznat.

O autoru

O autoru